Συμπαράσταση στις φωτιές της Ελλάδας, εξέγερση εν όψει

Greek Riot Police

Οι δράστες πυρπόλησαν και πλαστικό κάδο απορριμμάτων, μπροστά στην είσοδο του κτηρίου, προκαλώντας ελαφρές φθορές στην πόρτα.

Σε παρακείμενη είσοδο, εντοπίσθηκε σύνθημα «Συμπαράσταση στις φωτιές της Ελλάδας, εξέγερση εν όψει».

Στη Μαδρίτη, ομάδα 200 νεαρών πραγματοποίησε πορεία προς το κέντρο της πόλης φωνάζοντας «αστυνομικοί δολοφόνοι», πριν επιτεθούν με πέτρες εναντίον αστυνομικού τμήματος.

Στη Βαρκελώνη, έγιναν δύο συλλήψεις όταν ομάδα νεαρών αποσπάστηκε από πορεία και επιτέθηκε εναντίον τράπεζας, σπάζοντας τζάμια και καταστρέφοντας τραπεζοκαθίσματα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης.

Άγνωστοι πυρπόλησαν τα ξημερώματα δύο αυτοκίνητα έξω από την κατοικία του Έλληνα επίτιμου προξένου της γαλλικής Μπορντό.

Η γαλλική αστυνομία διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρονται και σε άλλα παρόμοια επεισόδια, που σημειώθηκαν σε Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία.

Εξάλλου, για «κίνδυνο μεταδοτικότητας» κάνουν λόγο αρθρογράφοι των γαλλικών εφημερίδων, από την επομένη των κινητοποιήσεων νεολαίων, που κατέβηκαν χθες μαζικά στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι κατά της μεταρρύθμισης που προτείνει ο Γάλλος υπουργός Παιδείας.

via

Ίσως σας αρέσουν επίσης…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *