Nokia N86 8MP

nokia n86 mp white

Όταν η Nokia ξεκίνησε να κατασκευάζει το καλύτερο κινητό με φωτογραφική μηχανή, συνδύασε έναν ευρυγώνιο φακό της Carl Zeiss με έναν αισθητήρα των 8 megapixel, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει απόδοση που μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτόνομη ψηφιακή μηχανή.

Το Nokia N86 8MP έχει σχεδιαστεί με στόχο τις άριστες επιδόσεις σε συνθήκες έντονου φωτός, αλλά και σε περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό, είτε ο χρήστης τραβά βίντεο, είτε φωτογραφίες. Παράλληλα, η ικανότητά του να συνδέεται στο διαδίκτυο με υψηλές ταχύτητες, εξασφαλίζει έναν εύκολο και βολικό τρόπο να μοιραστούμε το υλικό του. Το Nokia N86 8MP αναμένεται στην αγορά το δεύτερο τρίμηνο του 2009, με εκτιμώμενη τιμή λιανικής τα €375, χωρίς να υπολογίζονται φόροι ή επιδότηση.

nokia-n86-back

«Ο κόσμος απαιτεί πλέον οι κάμερες των κινητών να βγάζουν εξαιρετικές φωτογραφίες, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού», σημειώνει ο κ. Juha-Pekka Sipponen, Διευθυντής της Nokia Nseries. «Για το λόγο αυτό το άνοιγμα του διαφράγματος στην κάμερα του Nokia N86 8MP μπορεί να συγκριθεί με το αντίστοιχο μιας αυτόνομης ψηφιακής μηχανής, υψηλής ποιότητας. Είτε, λοιπόν, το θέμα της φωτογραφίας έχει να κάνει με τους ταύρους που τρέχουν στους δρόμους της Παμπλόνα, είτε με την πανοραμική ομορφιά ενός ηλιοβασιλέματος στο Σύδνεϋ, οι φωτογραφίες που θα τραβήξουμε με το the Nokia N86 8MP θα είναι φωτεινές, καθαρές και με μεγάλο εύρος, ενώ θα μπορούν να μαρκάρονται στη στιγμή με το γεωγραφικό στίγμα της τοποθεσίας μας και να φορτωθούν άμεσα σε sites όπως το Ovi Share ή το Flickr».

Απλό ακόμη και για νέους χρήστες, το Nokia N86 8MP διαθέτει αρκετά χαρακτηριστικά που θα εντυπωσιάσουν και έναν πεπειραμένο φωτογράφο. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται ο ευρυγώνιος φακός Carl Zeiss Tessar για τη λήψη πανοραμικών φωτογραφιών, η μικρότερη καθυστέρηση στην ενεργοποίηση του κλείστρου, καθώς και το ρυθμιζόμενο διάφραγμα που εξασφαλίζει εξαιρετική ευκρίνεια κάτω απο οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού, είτε με πολύ, είτε με ελάχιστο φως. Το γρήγορο μηχανικό κλείστρο διασφαλίζει την αποφυγή του κουνήματος των φωτογραφιών, ενώ το ενσωματωμένο φλας διπλού LED έχει την απαραίτητη ισχύ που εγγυάται την άριστη λήψη φωτογραφιών ή βίντεο.

«Για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στις ψηφιακές μας φωτογραφίες, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι εκείνο που μετράει είναι η ποιότητα του φακού και του αισθητήρα, και όχι μόνον το πλήθος των pixels. Tο Nokia N86 8MP είναι το πρώτο κινητό που διαθέτει, εκτός από το φακό Carl Zeiss Tessar, ρυθμιζόμενο διάφραγμα, έτσι ώστε να εξασφαλίζονται άριστα αποτελέσματα. Ποτέ δεν ήταν ευκολότερο να αιχμαλωτίσουμε τις σημαντικές στιγμές της ζωής μας σε φωτογραφίες με τόσο καλή ποιότητα», λέει ο κ. Helmut Heier από την Carl Zeiss.

Κάθε λεπτομέρεια του μεταλλικού σκελετού στο Nokia N86 8MP έχει σχεδιαστεί μετά από προσεκτική μελέτη και έχοντας κατά νού τη χρήση του ως κάμερα, ενώ η εσωτερική μνήμη των 8 GB επιτρέπει την αποθήκευση έως και 4.000 φωτογραφιών. Βέβαια, όπως και σε κάθε ψηφιακή κάμερα υψηλών προδιαγραφών, η μνήμη μπορεί να επεκταθεί μέχρι τα 16 GB, με χρήση εξωτερικής κάρτας μνήμης τύπου microSD.

Η συσκευή διαθέτει, επίσης, μια φωτεινή οθόνη τύπου OLED, το κρύσταλλο της οποίας έχει υποστεί ειδική κατεργασία σκλήρυνσης, έτσι ώστε να είναι ανθεκτικό στα γδαρσίματα. Τέλος, σημειώνεται ότι υπάρχει ειδική εφαρμογή για την εύκολη διαχείριση των φωτογραφιών, δυνατότητα πλήρους συγχρονισμού με υπολογιστή και έξοδος TV-out για την προβολή slide shows.

Το Nokia N86 8MP θα είναι εφοδιασμένο με την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής Nokia Maps και θα υποστηρίζει πλήρως το περιβάλλον Ovi, δίνοντας έτσι έναν προσωπικό χαρακτήρα στα βίντεο και στις φωτογραφίες των χρηστών με την προσθήκη geotags που τους επιτρέπουν να μοιραστούν με τους φίλους τους το μέρος όπου βρίσκονται. Το Nokia N86 8MP έχει ενσωματωμένη πυξίδα και συνοδεύεται από 3μηνη άδεια χρήσης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος πλοήγησης, με φωνητικές οδηγίες αλλά και για πεζούς, ώστε να μην κινδυνεύουν να χάσουν το δρόμο τους όταν προσπαθούν να αιχμαλωτίσουν στιγμές της ζωής τους μέσα από το φωτογραφικό φακό.

Tο Nokia N86 8MP, με το ενσωματωμένο kick stand που διαθέτει, είναι ιδανικό για να παρακολουθούμε βίντεο ή να παίζουμε παιχνίδια. Κάθε Nokia N86 8MP μπορεί να παίζει έως και 25 ώρες μουσικής χωρίς να χρειαστεί επαναφόρτιση, ενώ η μουσική απόλαυση μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερη με τη χρήση των ακουστικών Nokia Bluetooth Stereo Headset BH-214, τα οποία παρουσιάζονται επίσης σήμερα. Οι χρήστες μπορούν να φτιάξουν την προσωπική τους μουσική συλλογή, επιλέγοντας ανάμεσα στα εκατομύρια τραγούδια και λίστες που διαθέτει το Nokia Music Store, όπου αυτό είναι διαθέσιμο.

Τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του Nokia N86 8MP υπάρχουν στη διεύθυνση http://events.nokia.com

Nokia N86 8MP Hands on Video

Reblog this post [with Zemanta]

Ίσως σας αρέσουν επίσης…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *