Πως να συμπεριλάβετε τα αποτελέσματα αναζήτησης του Twitter στο Google

Τον τελευταίο καιρό γίνεται μεγάλη κουβέντα στα blogs σχετικά με το εάν η αναζήτηση του Twitter, της οποίας τα αποτελέσματα είναι σε πραγματικό χρόνο, θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για το Google. Αν και δεν μπορώ να είμαι βέβαιος πως το Twitter θα απειλήσει ποτέ την μηχανή αναζήτησης του Google,  είναι σαφές πως η αναζήτηση με αποτελέσματα που παρουσιάζονται άμεσα, μόλις γραφτούν δηλαδή, αν μη τι άλλο είναι σίγουρα σημαντική, κάτι που επιβεβαιώνουν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που είδαμε τα blogs και τα social networking sites να προλαβαίνουν τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, όσον αφορά την μετάδοση της είδησης, αλλά και το υλικό, πχ. φωτογραφίες, video, κ.α. (Διαβάστε σχετικά, Ο κύκλος της ψηφιακής ενημέρωσης)

Επίσης είμαι πολύ βέβαιος, πως το Google, το ξέρει αυτό πολύ καλά και σίγουρα θα ψάξει τον τρόπο να συμπεριλάβει τα αποτελέσματα από υπηρεσίες όπως το twitter, όπως έκανε και παλιότερα δηλαδή με τα blogs, στα αποτελέσματά του.

twitter-google-apple-event

Μέχρι όμως να μας δείξουν οι μηχανικοί του Google τι έχουν κατά νου, υπάρχει ήδη ο τρόπος να λαμβάνουμε ανάμεσα στα αποτελέσματα αναζήτησης του Google, τα αποτελέσματα από το search του Twitter.

Για να γίνει αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να χρησιμοποιεί κανείς τον Firefox με εγκατεστημένο το Greasemonkey addon. Αφού λοιπόν έχετε εγκαταστήσει και έχετε ενεργοποιήσει το Greasemonkey, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επισκεφτείτε αυτήν την σελίδα και να εγκαταστήσετε το σχετικό userscript.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, για να λαμβάνετε τα αποτελέσματα της αναζήτησης του Twitter κατά τις αναζητήσεις στο Google χρειάζεστε:

 1. Εάν δεν τα έχετε ήδη,  αρχικά τον Firefox, στον οποίο πρέπει να εγκαταστήστε το Greasemonkey addon για τον Firefox.
 2. Το  «Twitter Search Results on Google» από το userscripts.org.

Αν λοιπόν ήδη χρησιμοποιείτε το Twitter και το παραπάνω σας φαίνεται χρήσιμο διαδώστε το κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του Twitter παρακάτω..

Update!

Η ανακοίνωση του παραπάνω userscript προκάλεσε άμεσα το ενδιαφέρον αρκετών, με έναν από αυτούς τον Πάνο (@SaveAs), ο οποίος τροποποίησε το αρχικό userscript ώστε η αναζήτηση:

 1. Να δείχνει δεξιά τα results
 2. Να φέρνει 30 αποτελέσματα
 3. Να φέρνει αποτελέσματα ανεξαρτήτως γλώσσας

Το τροποποιημένο userscript μπορείτε να το δείτε εδώ.

Reblog this post [with Zemanta]

Ίσως σας αρέσουν επίσης…

3 Σχόλια

 1. Ο/Η Νίκος λέει:

  Sorry αν ρωτάω κάτι που μπορεί να είναι απλό αλλα επειδή δεν το γνωρίζω, που μπορώ να βάλω το τροποποιημένο userscript για να επωφεληθώ των νέων χαρακτηριστικών ?
  Ευχαριστώ

 2. Ο/Η Νίκος λέει:

  Sorry αν ρωτάω κάτι που μπορεί να είναι απλό αλλα επειδή δεν το γνωρίζω, που μπορώ να βάλω το τροποποιημένο userscript για να επωφεληθώ των νέων χαρακτηριστικών ?
  Ευχαριστώ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *