Honda Civic Το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στην Ευρώπη

Το Honda Civic συγκέντρωσε Κορυφαία Συνολική Βαθμολογία στο θεσμό Euro NCAP για την Ασφάλεια

honda civic type r

Το Honda Civic επαναξιολογήθηκε ως ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των νέων ανεξάρτητων crash tests του Euro NCAP.

Το Euro NCAP δημιούργησε ένα νέο μοντέλο αξιολόγησης, που βασίζεται στις συνολικές επιδόσεις ασφαλείας του οχήματος και προσφέρει στους καταναλωτές ένα πιο κατανοητό σκορ. Το νέο σύστημα λαμβάνει υπόψη του την ασφάλεια των επιβατών σε μετωπικές, πλευρικές, πάνω σε κολόνες και οπίσθιες συγκρούσεις, την προστασία των παιδιών, την προστασία των πεζών και τη διαθεσιμότητα βοηθημάτων του οδηγού. Το Honda Civic έχει βαθμολογηθεί με άριστα, 5 αστέρια, επιτυγχάνοντας ένα συνολικό ποσοστό 77%.

Το νέο μοντέλο αξιολόγησης, που παρουσιάστηκε το Φεβρουάριο του 2009 αντικαθιστά το παλιό σύστημα. Ο νέος τρόπος αξιολόγησης χρησιμοποιεί ένα σταθμισμένο σκορ, συνδυάζοντας πολλούς τομείς των επιδόσεων ασφαλείας ενός αυτοκινήτου: προστασία ενηλίκων (50%), παιδιών (20%), των πεζών επίσης (20%) και ύπαρξης άλλων συστημάτων ασφαλείας (10%).

Ένα ελάχιστο ποσοστό 70% της γενικής κατάταξης είναι απαραίτητο για την κατάκτηση 5 αστέρων. Για να συντρέχουν οι προϋποθέσεις αξιολόγησης, πρέπει να τοποθετούνται οι συσκευές υποστήριξης ασφαλείας (VSA για τη Honda), στάνταρ στο 85% της γκάμας μοντέλων EU 27 2009.

Η νέα αξιολόγηση του Euro NCAP αντανακλά τη δέσμευση της Honda στη συνολική ασφάλεια των επιβατών, γεγονός που επιβεβαιώνει την επιτυχία του νέου Honda Accord, το οποίο βαθμολογήθηκε και αυτό με 5 αστέρια. Η Honda τηρεί ανέκαθεν την υπόσχεσή της να κατασκευάζει αυτοκίνητα ασφαλή για επιβάτες και πεζούς.

Το νέο σύστημα αξιολόγησης καταξιώνει τις δοκιμές ασφαλείας που χρησιμοποιεί η Honda εσωτερικά, εδώ και πολλά χρόνια, επιδιώκοντας να βελτιώσει την πραγματική παγκόσμια ασφάλεια. Στις εγκαταστάσεις της Honda στο Tochigi crash tests ‘οχήματος με όχημα’, αναλύονται οι συγκρούσεις μεταξύ μοντέλων διαφορετικών μεγεθών και βαρών και δημιουργούνται λύσεις για τη μείωση των τραυματισμών και για τις δύο πλευρές.

honda civic hybrid 2009

Ασφάλεια στο Honda Civic

Όλα τα μοντέλα εφοδιάζονται με ABS και, για βέλτιστες επιδόσεις, με Ηλεκτρονικό Κατανεμητή Πέδησης – Electronic Brake force Distribution (EBD) ώστε να επιτυγχάνεται μέγιστη απόδοση και ευστάθεια στο φρενάρισμα. Επίσης περιλαμβάνει σε όλη τη γκάμα, το σύστημα Vehicle Stability Assist (VSA) που σχεδιάστηκε για την υποστήριξη του οδηγού στη διατήρηση του ελέγχου του οχήματος στις στροφές, στην επιτάχυνση και σε ξαφνικούς ελιγμούς, μέσω πέδησης των αριστερών ή δεξιών τροχών (όταν απαιτείται) και με διαχείριση των συστημάτων γκαζιού και φρένων.

Η παθητική ασφάλεια ήταν στοιχείο ύψιστης σημασίας για τη Honda και το Civic διαθέτει ένα πρωτοποριακό σύστημα υπενθύμισης πρόσδεσης ζώνης ασφαλείας για τους πίσω επιβάτες. Το σύστημα αναγνωρίζει το άνοιγμα και κλείσιμο των πίσω θυρών και απεικονίζει το σύμβολο της πίσω ζώνης ασφαλείας στην οθόνη πολλαπλών ενδείξεων. Τότε, η μονάδα SRS προσδιορίζει την κατάσταση της αγκράφας κάθε ζώνης ασφαλείας και αποστέλλει τις πληροφορίες στην οθόνη (απεικονίζοντας ότι δεν χρησιμοποιείται καμία ζώνη, ή χρησιμοποιούνται μία, δύο ή τρεις). Ιδιαίτερη προσοχή επίσης δόθηκε επίσης στους εμπρός επιβάτες, και τα δύο εμπρός καθίσματα εφοδιάζονται με διπλούς προεντατήρες.

Τα ενεργά προσκέφαλα στα εμπρός καθίσματα παίζουν βασικό ρόλο στην προστασία από τραυματισμούς λόγω τραντάγματος, σε περίπτωση ατυχήματος. Το Civic κέρδισε την υψηλότερη βαθμολογία στη μελέτη μείωσης των αρνητικών επιπτώσεων από την πρόσκρουση στον αυχένα, η οποία πραγματοποιήθηκε από το ανεξάρτητο ινστιτούτο ερευνών, Thatcham.

Reblog this post [with Zemanta]

Ίσως σας αρέσουν επίσης…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *