Χρωματίζω την πόλη

Το τριήμερο 3-5 Απριλίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του EXPO ATHENS, Επιστήμονες προτείνουν περιβαλλοντικές λύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

xrwmatizw6 ενότητες, 20 θεματικές προσεγγίσεις, 30 επιστημονικά ιδρύματα και φορείς 40 διακεκριμένοι επιστήμονες, κορυφαία στελέχη φορέων, επιχειρήσεων και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνθέτουν την δυναμική του συνεδρίου «χρωματίζω την Πόλη» που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 3, 4 & 5 Απριλίου,και είναι αφιερωμένο στην ενημέρωση των επικεφαλής και των στελεχών της Τοπικής Νομαρχιακής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Οι πράσινες τεχνολογίες και οι επιστημονικές λύσεις που μπορούν να έχουν εφαρμογή στην προστασία του Περιβάλλοντος και στην βελτίωση της λειτουργίας των πόλεων είναι ο κορμός των παρουσιάσεων και προτάσεων που αναμένονται.

Το Συνέδριο, που διοργανώνεται από τον εθελοντικό Οργανισμό ECOCITY και την ΚΕΔΚΕ, τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, του Επιτρόπου Περιβάλλοντος και Μέλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σταύρου Δήμα, καθώς και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου αναπτύσσεται σε έξι άξονες, κρίσιμα θέματα ουσιαστικών τομέων που επηρεάζουν τη ζωή των πόλεων, όπως ο Αέρας και η Ατμοσφαιρική Ρύπανση, το Νερό και η βέλτιστη διαχείρισή του, η Ενέργεια, ο Οικισμός και το πράσινο, οι Πράσινες Μεταφορές και η Ανακύκλωση.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάπτυξη δεσμών μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας και των τοπικών κέντρων αποφάσεων, καθώς και η ενημέρωση για την υιοθέτηση νέας περιβαλλοντικής αντίληψης που θα προσβλέπει σε ανάπτυξη πόρων και αμεσότητα λύσεων, με γνώμονα την βελτίωση της ποιότητας της ζωής στις πόλεις.

Σημαντικό μέρος του Συνεδρίου, είναι το «Σταυροδρόμι της Επιστήμης» που αποτελεί μια αξιόλογη ευκαιρία επαφής, ενημέρωσης και καλλιέργειας της συνεργασίας μεταξύ Επιστημονικών Εργαστηρίων των Πανεπιστημίων μας με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Επιχειρήσεων, σχετικά με μεθόδους για λύσεις σε τοπικά Περιβαλλοντικά προβλήματα.

Το Συνέδριο και οι παράλληλες εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της Expo Athens, στα πλαίσια της καθιερωμένης ετήσιας έκθεσης ECOTEC, που είναι κύριος χορηγός του.

  • Για εκτενέστερη ενημέρωση και το πρόγραμμα του τριημέρου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την θεματική ενότητα του Συνεδρίου, στον διαδικτυακό τόπο www.ecocity.gr ή να τηλεφωνήσουν στο 210 6196757
  • Πρόγραμμα του συνεδριου

Ίσως σας αρέσουν επίσης…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *