Η Windows 7 Release Candidate (RC) έκδοση είναι πλέον διαθέσιμη

windows 7

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα τη διάθεση της έκδοσης Release Candidate (RC) του αναμενόμενου νέου λειτουργικού συστήματος Windows 7, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη στους συνδρομητές των υπηρεσιών MSDN και TechNet.  Από τις 5 Μαΐου, τη συγκεκριμένη έκδοση θα μπορεί να προμηθευτεί και το ευρύ κοινό στη διεύθυνση http://www.microsoft.com/windows7

Για το σχεδιασμό τους, τα Windows 7 RC βασίστηκαν στα σχόλια και τις παρατηρήσεις εκατομμυρίων πελατών και συνεργατών, που συνέβαλαν στη διαδικασία ανάπτυξης ενός λειτουργικού, το οποίο θα καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες τους και θα προσδίδει σε αυτούς και τις επιχειρήσεις τους προστιθέμενη αξία.

Σύμφωνα με τον Bill Veghte, Windows Senior Vice President, «Η στενή συνεργασία με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, αποτέλεσαν θεμελιώδη προϋπόθεση στην ανάπτυξη των Windows 7. Κυρίαρχα στοιχεία του νέου λειτουργικού συστήματος, σύμφωνα με αυτούς, συνιστούν η ευχρηστία, η ευελιξία και η δυνατότητα επιλογής. Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη μας τις προτιμήσεις αυτές, εργαστήκαμε σκληρά ώστε να παραδώσουμε την καλύτερη δυνατή Release Candidate έκδοση που έχει αναπτυχθεί έως τώρα για λειτουργικό σύστημα Windows».

Περισσότερα από 32.000 στελέχη από 10.000 εταιρίες δήλωσαν συμμετοχή προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια σειρά από χρήσιμα εργαλεία αναγκαία για την ανάπτυξη των Windows 7.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η RC έκδοση αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τη διάθεση του τελικού προϊόντος, καθώς έμπρακτα υποδηλώνει πως το νέο λειτουργικό σύστημα βρίσκεται στο τελικό στάδιο ανάπτυξης του. Οι συνεργάτες της Microsoft έχουν πλέον τη δυνατότητα να αξιολογήσουν τη νέα έκδοση, ξεκινώντας παράλληλα την ανάπτυξη νέων εφαρμογών, υπηρεσιών και drivers. Επιπρόσθετα, τα Windows 7 RC προσφέρουν την ευκαιρία στους επαγγελματίες της πληροφορικής να εξετάσουν και οι ίδιοι τις δυνατότητες του νέου λειτουργικού συστήματος.

Σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από έρευνα της Forrester Research, «Η beta έκδοση των Windows 7 περιλαμβάνει πολύ σημαντικές βελτιώσεις και τα στελέχη πληροφορικής προσμένουν την τελική της διάθεση». Στην ίδια έρευνα ο Ben Gray, εκπρόσωπος της Forrester Research, συμπληρώνει «ξεκινήστε να προετοιμάζεστε για τα Windows 7 από τώρα και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να εγκαταστήσετε Windows Vista, ώστε να ελέγξετε τη συμβατότητα των εφαρμογών που χρησιμοποιείτε αλλά και του hardware με το λειτουργικό σύστημα».

Για τους επαγγελματίες της πληροφορικής τα Windows 7 σε συνδυασμό με το Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP) επιτρέπουν την αύξηση της παραγωγικότητας των υπαλλήλων, καθώς και σημαντική μείωση στα κόστη των επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα ενσωματώνουν ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Στο επίκεντρο της φιλοσοφίας των Windows 7 βρίσκεται η δημιουργία της μέγιστης δυνατής αξίας για επιχειρήσεις που πραγματοποιούν επενδύσεις στον τομέα της πληροφορικής. Η Microsoft δεσμεύεται ώστε να παρέχει τα εργαλεία αλλά και την υποστήριξη που χρειάζεται ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία της μετάβασης από το ένα λειτουργικό σύστημα στο άλλο.

Βασική προτεραιότητα στην ανάπτυξη του νέου λειτουργικού συστήματος της Microsoft, αποτέλεσε η επίτευξη της καλύτερης εφικτής συμβατότητας, με λογισμικό, εφαρμογές και συσκευές, που λειτουργούσαν με Windows Vista. Στα νέα χαρακτηριστικά των Windows 7 RC περιλαμβάνονται προηγμένες λειτουργίες όπως Remote Media Streaming, Windows XP Mode (beta), καθώς και Windows Virtual PC.

Για όσους ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν και να βιώσουν την εμπειρία των Windows 7, η δοκιμαστική έκδοση Windows 7 RC θα είναι διαθέσιμη από τις 5 Μαΐου στο Microsoft Download Center, http://microsoft.com/downloads .  Παράλληλα από την ίδια ιστοσελίδα θα είναι διαθέσιμα και τα νέα χαρακτηριστικά Windows XP Mode και Windows Virtual PC.

Reblog this post [with Zemanta]

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *