Nokia Connection 2009

Στο Nokia Connection, το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σιγκαπούρη, η Nokia έδειξε έμπρακτα τη δέσμευσή της να αξιοποιήσει τη δύναμη του Ίντερνετ και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, έτσι ώστε να προσφέρει στους καταναλωτές συναρπαστικές υπηρεσίες και εφαρμογές. Η Nokia παρουσίασε μια σειρά από συσκευές γεμάτες εφαρμογές που μπορούν να προσαρμοστούν στις προτιμήσεις κάθε χρήστη, εξασφαλίζοντας νέους και καλύτερους τρόπους επικοινωνίας.

Nokia Connection 2009

Στην εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης η Mary McDowell, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος και Γενική Διευθύντρια Ανάπτυξης στη Nokia, δήλωσε: «Η Nokia οραματίζεται έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι θα ενθαρρύνονται να βρίσκονται σε επαφή και να μοιράζονται ό,τι έχει μεγαλύτερη σημασία για αυτούς μέσα από σχετικές, απολύτως εξατομικευμένες εφαρμογές. Σε αυτή την κατεύθυνση η Nokia οδηγεί τις εξελίξεις για τη μετάβαση στη νέα εποχή και παράλληλα, δραστηριοποιείται για τη δημιουργία ενός δυναμικού οικοσυστήματος μέσω του οποίου θα εξασφαλίζονται απολαυστικές εφαρμογές για τους καταναλωτές».

«Τα προηγούμενα χρόνια, η αγορά της Ασίας και των χωρών του Ειρηνικού έχει υπάρξει εξαιρετικά σημαντική για τη Nokia, και εξακολουθεί να παραμένει. Ο ζήλος με τον οποίο χρησιμοποιούν την τεχνολογία οι ασιάτες καταναλωτές, καθιστά την Ασία μια ιδανική περιοχή για την παρουσίαση νέων συσκευών και υπηρεσιών. Η Σιγκαπούρη, καθώς και πολλοί από τους γείτονες της στη νοτιοανατολική Ασία που είναι σήμερα μαζί μας, θα είναι μεταξύ των πρώτων αγορών που θα αξιοποιήσουν τις μελλοντικές εφαρμογές, τις οποίες η Nokia προτίθεται να παρουσιάζει όσο θα ερχόμαστε πιο κοντά στο όραμα της διασύνδεσης κάθε ανθρώπου στον πλανήτη», πρόσθεσε η κα McDowell.

Ο Chris Carr, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων για την περιοχή της ΝΑ Ασίας και Ειρηνικού, σχολίασε: «Η ταχύτατη σύγκλιση της τεχνολογίας του Ίντερνετ και της κινητής τηλεφωνίας, μας κάνει μάρτυρες των συναρπαστικών εξελίξεων που σημειώνονται στον κλάδο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στις ανεπτυγμένες αγορές, αλλά επηρεάζει τον καθένα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών του κλάδου, στις αρχές του έτους οι συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας σε ολόκληρο τον κόσμο ξεπέρασαν τα 4 δισεκατομμύρια. Η επόμενη φάση της ανάπτυξης θα προέλθει, σε πολύ μεγάλο βαθμό, από τις αναδυόμενες αγορές, όπως η Ινδονησία, το Μπανγκλαντές, η Σρι Λάνκα και το Βιετνάμ. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού αυτών των χωρών χρησιμοποιεί το πρώτο του κινητό τηλέφωνο για να αποκτήσει πρόσβαση στο Ίντερνετ, σε πληροφορίες, σε εκπαιδευτικό υλικό ή σε ψυχαγωγικό περιεχόμενο. Ο ρόλος της Nokia σε αυτή την αλλαγή έχει πρωταρχικό χαρακτήρα».

Nokia E72 – ολοκληρωμένη λύση messaging

Η Nokia προχώρησε στην παρουσίαση του νέου Nokia E72, του πιο πρόσφατου μοντέλου στην κατηγορία των smartphone με πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY. Το Ε72 δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να γευθεί την εμπειρία του πλούσιου mobile email και του instant messaging, αμέσως μόλις το χρησιμοποιήσει, κάτι που το καθιστά ιδανικό για όλους εκείνους που επιθυμούν να βρίσκονται διαρκώς σε επαφή και να είναι παραγωγικοί στην επαγγελματικη και στην προσωπική τους ζωή.

Χρησιμοποιώντας τη συνταγή του εξαιρετικά επιτυχημένου Nokia E71, αυτή η τελευταία άφιξη στην οικογένεια των κινητών Nokia Eseries, διατηρεί τα πιο ουσιαστικά χαρακτηριστικά του προκατόχου του, ενώ παράλληλα βελτιώνει τις επιδόσεις του σε μια σειρά από άλλα σημεία. Για πρώτη φορά, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ανοίγουν ένα λογαριασμό instant messaging (IM) απευθείας από την αρχική οθόνη, μέσω του Nokia Messaging. Με λίγα μόλις βήματα, οι χρήστες θα είναι σε θέση να συνδεθούν με τον πάροχο ΙΜ που προτιμούν, όπως, μεταξύ άλλων, το Yahoo! Messenger, το Google Talk και το Ovi. Το Nokia E72 αναμένεται στην αγορά στα τέλη του τρίτου τριμήνου του 2009.

Το Nokia 5530 XpressMusic αγγίζει όλες τις χορδές των φαν της μουσικής

Η Nokia παρουσίασε σήμερα το Nokia 5530 XpressMusic, μια συσκευή της οικογένειας XpressMusic, που έχει μικρές διαστάσεις και χρησιμοποιεί μια εξαιρετικά φωτεινή και ευκρινή οθόνη αφής για να εξασφαλίσει στους χρήστες τη δυνατότητα να έχουν άμεση πρόσβαση στους φίλους τους ή σε ψηφιακό περιεχόμενο. Μια μπάρα στην οθόνη, όπου βρίσκονται ενσωματωμένες οι ‘Επαφές’, παρέχει άμεση πρόσβαση σε 20 ανθρώπους, στις τελευταίες τους συνομιλίες και στο πιο πρόσφατο περιεχόμενο που μοιράστηκαν. Επίσης, στην αρχική οθόνη υπάρχουν ειδικά shortcuts που επιτρέπουν, με ένα μόνο άγγιγμα, να συνδεθούμε σε παρόχους περιεχομένου ή σε δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook και το MySpace.

Tο Nokia 5530 XpressMusic ακολουθεί τα βήματα του κορυφαίου Nokia 5800 XpressMusic, επεκτείνοντας τη σειρά touch XpressMusic, με μια νεανική συσκευή με συμπαγές πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι, σε πέντε πολύ ζωντανά χρώματα. Το Nokia 5530 XpressMusic αναμένεται στην αγορά εντός του τρίτου τριμήνου του 2009.

Λειτουργικό και compact: το νέο Nokia 3710 fold

Η Nokia παρουσίασε το Nokia 3710 fold, ένα κινητό που συνδυάζει ελκυστικό σχεδιασμό και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Το μικρών διαστάσεων Nokia 3710 fold επιτρέπει στο χρήστη να προσθέσει μια προσωπική πινελιά στο κινητό του, επιλέγοντας ένα καλλιτεχνικό σχέδιο για το καπάκι της συσκευής του. Βέβαια, εκτός από αυτό, η συσκευή διαθέτει μια σειρά από ελκυστικές λειτουργίες καθώς και ένα ανανεωμένο interface με το οποίο ο χρήστης εξοικειώνεται στη στιγμή.

Σε συνδυασμό με τη γκάμα των υπηρεσιών Ovi που παρέχει, η Nokia φέρνει έναν όλο και μεγαλύτερο αριθμό καταναλωτών πιο κοντά στην εμπειρία του Ίντερνετ και τους δίνει τη δυνατότητα να μοιραστούν τις αναμνήσεις τους με αυτές άλλων φίλων τους, ή να ψάξουν να βρούν νέες υπηρεσίες και ψηφιακό περιεχόμενο. Το Nokia 3710 fold αναμένεται να είναι διαθέσιμο το τέταρτο τρίμηνο του 2009.

Με το Ovi Store η Nokia οδηγεί τις εξελίξεις, μαζί με παρόχους περιεχομένου και developers

Η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος (‘οικοσυστήματος’) μαζί με τους παρόχους περιεχομένου και τους ανεξάρτητους προγραμματιστές, αποτελεί κλειδί στην προσπάθεια της Nokia να προσφέρει στους καταναλωτές εκπληκτικές νέες εφαρμογές και περιεχόμενο, μέσω του Ovi Store. Το Forum Nokia συνεργάζεται στενά με περισσότερα από 4 εκατομμύρια developers από ολόκληρο τον κόσμο για την παραγωγή εφαρμογών κατάλληλων για τις συσκευές της Nokia.

Στην εκδήλωση Nokia Connection συμμετείχαν αντιπρόσωποι από το χώρο των παρόχων περιεχομένου και των developers, όπως η Gambit, η Singapore Press Holdings και η tenCube, για να παρουσιάσουν στους δημοσιογράφους και στους αναλυτές τις πρωτοποριακές εφαρμογές που έχουν αναπτύξει για τη Nokia και το Ovi Store.

Με το Ovi Store, οι πάροχοι περιεχομένου και οι developers έχουν την ευκαιρία να διανείμουν τα προϊόντα τους και τις εφαρμογές τους στα εκατομμύρια των καταναλωτών που διαθέτουν μία από τις 75, ή και περισσότερες, συσκευές της Nokia. Η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας, το Nokia N97, η οποία μόλις άρχισε να πωλείται στην περιοχή της ΝΑ Ασίας και Ειρηνικού, είναι η πρώτη συσκευή που υποστηρίζει το Ovi Store και παρέχει στους καταναλωτές εύκολη πρόσβαση σε εφαρμογές, σε παιχνίδια, σε βίντεο καθώς και σε πολλά άλλα.

Reblog this post [with Zemanta]

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *