LG GD-910 Watch Phone, το πρώτο ρολόι – κινητό τηλέφωνο

Η LG παρουσιάζει το LG GD-910 Watch Phone, το πρώτο ρολόι – κινητό τηλέφωνο παγκοσμίως, με τεχνολογία αφής και προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, σε μια πολυτελή συσκευή. Το νέο ρολόι – κινητό της LG «γράφει» ιστορία, καθώς αποτελεί το πρώτο 3G κινητό τηλέφωνο σε μορφή ρολογιού, χαρίζοντας μια αίσθηση περιπέτειας και δύναμης σε όσους αναζητούν και απολαμβάνουν τα μικρά τεχνολογικά θαύματα. Γιατί, το LG GD 910 Watch Phone είναι ένα θαύμα!

lg-3g-watch-phone-3

«Το ρολόι – κινητό της LG είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα “πρωτότυπο” που βρήκε το δρόμο του προς την αγορά», δήλωσε ο Dr. Skott Ahn, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG Electronics Mobile Communications Company. «Το συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο είναι πλήρως λειτουργικό και διαθέτει στυλ, άνεση και ποιότητα κατασκευής. Η εφαρμοσμένη μηχανική που οδήγησε στην κατασκευή του LG GD910 Watch Phone – και ειδικότερα η τεχνολογία αφής – είναι εκτός συναγωνισμού στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας».

Το γεγονός ότι η LG αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια ηγέτη στην τεχνολογία αφής, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση αυτής της μοναδικής στο είδος της συσκευής. Το 2007, η LG παρουσίασε το PRADA, το πρώτο κινητό τηλέφωνο παγκοσμίως με πλήρη οθόνη αφής και έκτοτε, η εταιρεία συνέχισε να αναπτύσσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία με εντατικούς ρυθμούς. Ως εκ τούτου, το LG GD-910 Watch Phone αποτελεί μοναδικό τεχνολογικό επίτευγμα συνεχούς έρευνας και ανάπτυξης στην οποία επενδύει η εταιρεία, σε αυτή την ταχύτατα εξελισσόμενη αγορά.

«Ο σχεδιασμός μιας τόσο μικρής οθόνης αφής, όπως αυτή που διαθέτει το LG GD910 Watch Phone, είναι πολύ δυσκολότερος σε σχέση με τις μεγαλύτερες σε μέγεθος οθόνες αφής», εξηγεί ο Dr. Ahn. «Προκειμένου η οθόνη να είναι λειτουργική, απαιτείται μεγαλύτερη ακρίβεια και ευαισθησία σε σχέση με τις διαθέσιμες τεχνολογίες που υπάρχουν σήμερα. Ειδικά για το LG GD910 Watch Phone, αναπτύξαμε μια οθόνη 1,4 ιντσών με υψηλή ανάλυση, η οποία διαθέτει εξαιρετική απόκριση στις εντολές των χρηστών, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολη και στην ανάγνωση».

Ωστόσο, η εξέλιξη της τεχνολογίας αφής για τις ανάγκες του LG GD910 Watch Phone, δεν ήταν η μόνη πρόκληση από πλευράς τεχνολογίας που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει η εταιρεία για την κατασκευή του. H προσαρμογή των εξαρτημάτων του κινητού τηλεφώνου σε μικροσκοπικές διαστάσεις -ώστε να ενσωματωθούν στο ρολόι- αποτέλεσε στο σύνολό της μια πρόκληση για την οποία απαιτήθηκε η εφαρμογή πληθώρας καινοτόμων λύσεων.

Το αποτέλεσμα των σχεδιαστών και των μηχανικών της LG, είναι ένα προϊόν σε μικρό μέγεθος, που ενσωματώνει όμως όλες τις αρετές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πιο σύγχρονου και τεχνολογικά προηγμένου κινητού τηλεφώνου: το LG GD-910 Watch Phone διαθέτει συμβατότητα με δίκτυα 3G/HSDPA, δυνατότητα βιντεοκλήσης, κάμερα VGA, mp3 player, ανοιχτή ακρόαση, υποστήριξη τεχνολογίας Bluetooth και όλα αυτά σε μια water resistant συσκευή.

Επιπλέον, η υποστήριξη Bluetooth είναι το βασικό χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί το LG GD-910 Watch Phone από παρόμοιες προσπάθειες υλοποίησης «μικροσκοπικών» κινητών τηλεφώνων, που είχαν «οραματιστεί» κατά το παρελθόν.

Σε αντίθεση με όσα διαδραματίζονται στις κινηματογραφικές ταινίες, το να κρατάει κάποιος το ρολόι – κινητό κοντά στο πρόσωπό του κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης μιας κλήσης, δεν είναι καθόλου πρακτικό και άνετο. Η τεχνολογία Bluetooth αποτελεί το στοιχείο – κλειδί που κάνει το LG GD 910 Watch Phone πρακτικό στη χρήση και λιγότερο αδιάκριτο όταν ο χρήστης λαμβάνει μια κλήση σε ανοιχτούς χώρους. Επιπλέον, το LG GD 910 Watch Phone διαθέτει την εξελιγμένη τεχνολογία φωνητικής αναγνώρισης (voice recognition) της LG, καθώς επίσης και την πρωτοποριακή λειτουργία text-to-speech, επιτρέποντας την εισαγωγή φωνητικών εντολών ή γραπτών μηνυμάτων με ήχο, για στιγμές κατά τις οποίες η προσοχή μας είναι επικεντρωμένη σε κάτι άλλο, όπως για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Το LG GD910 Watch Phone ξεπερνά τα καλύτερα δείγματα που έχει επιδείξει το Χόλυγουντ τόσο από άποψη τεχνικών χαρακτηριστικών, όσο και από άποψη εμφάνισης. H LG χρησιμοποίησε για την κατασκευή του υλικά και εξαρτήματα υψηλής ποιότητας, ενώ συνεργάστηκε με μερικούς από τους κορυφαίους σχεδιαστές της αγοράς, για να δημιουργήσει ένα αριστοτέχνημα επικοινωνίας, το οποίο οι trendsetters της μόδας θα ένιωθαν άνετα να φορέσουν σε κάθε περίσταση.

To LG GD-910 Watch Phone είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά.

Reblog this post [with Zemanta]

Ίσως σας αρέσουν επίσης…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *