Η Google προσαρμόζει την αναζήτηση στις ανάγκες των χρηστών

H Google ανακοίνωσε την ενσωμάτωση της δωρεάν υπηρεσίας Google Search Options στην ήδη υπάρχουσα μηχανή αναζήτησης Google Search. Η νέα υπηρεσία της Google δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο στα αποτελέσματα αναζήτησης και να προσαρμόσουν τα αποτελέσματα ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες τους.

Η λειτουργία Google Search Options είναι διαθέσιμη στην σελίδα όπου εμφανίζονται τα αποτελέσματα της αναζήτησης και επιτρέπει στους χρήστες να διαμορφώνουν και να διερευνούν γρήγορα και πιο εύκολα την αναζήτησή τους.

Η λειτουργία Google Search Options επιτρέπει τους χρήστες να διευρύνουν και συγχρόνως να κατηγοριοποιούν τα αποτελέσματα της κάθε αναζήτησης. Μερικά από τα διαθέσιμα χαρακτηριστικά συμπεριλαμβάνουν:

  • Εμφάνιση σελίδων με ένα συγκεκριμένο περιεχόμενο
  • Περιορισμός της αναζήτησης σε δυνατότητες όπως videos, forums και κριτικές για μία συγκεκριμένη λέξη-κλειδί. Για αναζητήσεις σχετικά με ταινίες και βιβλία, οι χρήστες έχουν πλέον τη δυνατότητα να αναζητήσουν εύκολα κριτικές ή να δουν μόνο σελίδες που περιέχουν videos.
  • H δυνατότητα view related searches επιτρέπει στο χρήστη να δει μία λίστα από σχετικές αναζητήσεις ή μία γραφική παρουσίαση μέσω της δυνατότητας Wonder Wheel.
  • Οργάνωση αποτελεσμάτων ανά ημερομηνία. H Google προσφέρει πλέον τη δυνατότητα στο χρήστη να μπορεί να δει τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα, περιορίζοντας τα αποτελέσματα σε κατηγορίες όπως τελευταίες 24 ώρες, τελευταία εβδομάδα ή τελευταίο έτος.

Η υπηρεσία Google Search Options θα είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για αναζήτηση αποτελεσμάτων όταν οι απορίες του χρήστη είναι δύσκολο να αποτυπωθούν με λέξεις κλειδιά. (π.χ. Εμφάνιση συζητήσεων για τα Oscars σε forums’) ή όταν ο χρήστης επιθυμεί να περιορίσει ή να διευρύνει το θέματα αναζήτησης (π.χ. Εμφάνιση αποριών που συνήθως προκύπτουν για την Ανανεώσιμη Ενέργεια)

Ο Juergen Galler, Director of Product Management της Google, δήλωσε: «H λειτουργία Search Οptions είναι μία επιπλέον υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να προσαρμόζουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησης Google. Σκεφτόμαστε συνεχώς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε την εμπειρία της αναζήτησης και πιστεύουμε ότι η ενσωμάτωση της λειτουργίας Search Options είναι ένα κάλο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή για να μπορούν οι χρήστες να βρίσκουν εύκολα και γρήγορα τη συγκεκριμένη πληροφορία που αναζητούν

Reblog this post [with Zemanta]

Ίσως σας αρέσουν επίσης…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *