Ο Διαδικτυακός Φοιτητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους e-movie άρχισε!

Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής και Τηλεοπτικών Συστημάτων του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να παρουσιάσουν τα δικά τους βίντεο και ταινίες μικρού μήκους, και να συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Διαδικτυακό Διαγωνισμό e-movie, μέσω της ιστοσελίδας www.emovie.gr .

Στόχος του Διαγωνισμού e-movie είναι να δώσει την ευκαιρία στους φοιτητές να εμπνευστούν, και να προβάλουν το καλλιτεχνικό τους έργο, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα τις δεξιότητές τους στην λήψη και επεξεργασία βίντεο, με τα σύγχρονα πολυμεσικά εργαλεία και το Διαδίκτυο.

Το ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό υλικό βρίσκεται ήδη στη διάθεση των φοιτητών στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, και έχει αυτόν ακριβώς το στόχο: να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τους χρήστες σε θέματα που αφορούν στην δημιουργία μιας βίντεο παραγωγής.

Πιο συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα του e-movie οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν πολυμεσικούς οδηγούς, όπου παρουσιάζονται η θεωρία και καλές πρακτικές για την δημιουργία μιας τεχνικά άρτιας βίντεο παραγωγής. Αναλυτικά, το υλικό που διατίθεται είναι οργανωμένο στις παρακάτω ενότητες: Θεωρία, βίντεο, Ηχοληψία, Κάμερα, Φωτισμός, Premontage, Επεξεργασία, Εξαγωγή και Κωδικοποίηση.

Στον διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι φοιτητές των τμημάτων ή σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας, καθώς και όλοι οι εγγεγραμμένοι φοιτητές του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ). Κάθε φοιτητής μπορεί να συμμετάσχει μόνος του ή σε ομάδα συνεργασίας έως 4 ατόμων και να αναρτήσει μια ή και περισσότερες δημιουργίες του στην ιστοσελίδα www.emovie.gr , μέχρι την 20η Απριλίου 2010.

Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν κατά 50% από το κοινό στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού μέχρι την 5η Μαΐου 2010, και κατά 50% από την Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία απαρτίζεται από ειδικούς στο χώρο της οπτικοακουστικής παραγωγής. Με σκοπό τη μέγιστη διαφάνεια και την αντικειμενική βαθμολόγηση κάθε προσπάθειας, η Επιτροπή Αξιολόγησης θα μελετήσει, αξιολογήσει και θα προτείνει για βράβευση, φοιτητές ή ομάδες φοιτητών, των οποίων οι δημιουργίες διακρίνονται για την καινοτομία, τη δημιουργικότητα, την έμπνευση, την ποιότητα, την πληρότητα, αλλά και την θετική τους αξιολόγηση από το κοινό. Η επιλογή του θέματος είναι ελεύθερη και κάθε βίντεο που συμμετέχει στον διαγωνισμό πρέπει να έχει μέγιστη διάρκεια τα 10 λεπτά.

Οι 3 ταινίες που θα διακριθούν, θα ανακοινωθούν στις 7 Ιουνίου, και οι νικητές θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση τον ίδιο μήνα, με έπαθλα συνολικού ύψους 6.000 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.emovie.gr ή να επικοινωνήσουν με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και μηχανικών ΗΥ, Τομέας Τηλεπικοινωνιών, Εργαστήριο Ηλεκτρακουστικής και Τηλεοπτικών Συστημάτων, Υπόγειο κτιρίου Γ’ Πολυτεχνικής Σχολής, Τηλ:, 2310995089, avlab-info AT auth.gr.

Posted by: Ilias on January 25, 2010

Category: Διαγωνισμοί | 316 Views

Tags:

Loading
blog comments powered by Disqus