Η Nissan στην 80η Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

Οι παγκόσμιες πρεμιέρες δύο ολοκαίνουργιων μοντέλων παραγωγής και δύο ευρωπαϊκές πρεμιέρες ξεχωριστών αυτοκινήτων, είναι τα βασικά εκθέματα στο «γεμάτο» περίπτερο της Nissan στο 80ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Tα μοντέλα συνοπτικά

  • Παγκόσμια πρεμιέρα του μικρού Crossover Juke
  • Παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Global Compact Car
  • Ευρωπαϊκή πρεμιέρα του πρωτοποριακού ηλεκτρικού Leaf
  • Ευρωπαϊκή πρεμιέρα του 370Z Roadster

Juke

Σχεδιασμένο για να φέρει μια νέα πνοή στην κατηγορία Β, της οποίας οι πελάτες …υποφέρουν από έλλειψη πρωτοτυπίας, το Juke αποτελεί έναν ξεχωριστό συνδυασμό αυτοκινήτου SUV και Sport, σε ένα κόμπακτ πακέτο, με σχεδιαστικές γραμμές που εντυπωσιάζουν. Το Juke θα είναι το τρίτο μέλος της οικογένειας crossover της Nissan, ενισχύοντας τη θέση της εταιρείας ως πρωτοπόρος στην ολοένα και πιο δημοφιλή αυτή κατηγορία.

Η κορυφαία έκδοση του Juke θα εξοπλίζεται με ένα νέο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης άμεσου ψεκασμού, με απόδοση 190 ίππων. Ο προηγμένος 4κύλινδρος 1,6 κινητήρας θα είναι διαθέσιμος και στο προσθιοκίνητο Juke, ενώ εξοπλίζει και τη κορυφαία 4κίνητη έκδοση 4×4-i. Δεν πρόκειται απλώς για το γνωστό πολύ πετυχημένο σύστημα 4κίνησης της Nissan, αλλά για μια ακόμη πιο προηγμένη έκδοσή του, που κατανέμει τη ροπή όχι μόνο ανά άξονα, αλλά ειδικά για τους πίσω, και ανά τροχό, προσφέροντας πρωτόγνωρα ακριβή οδικά χαρακτηριστικά, στις στροφές. Άλλες επιλογές κινητήρων περιλαμβάνουν τον ανανεωμένο τετρακύλινδρο 1.6-λίτρων της Nissan με δύο μπεκ ανά κύλινδρο, που αποδίδει πλέον 117 ίππους, καθώς και τον 1,5 λίτρων τούρμπο ντίζελ με τους 110 ίππους.

Οι πωλήσεις του Juke θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη το φθινόπωρο, ενώ το αυτοκίνητο θα διατεθεί επίσης στην Ιαπωνία και τη Β. Αμερική.

Global Compact Car

Η πρώτη εμφάνιση στο κοινό του νέου παγκόσμιου κόμπακτ αυτοκινήτου της Nissan – θα αντικαταστήσει το Micra – θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Είναι το πρώτο μοντέλο της Nissan που χρησιμοποιεί τα νέα πλατφόρμα «V», που εξελίχθηκε με γνώμονα την αντοχή και την εξοικονόμηση βάρους, με επιπρόσθετα οφέλη στην κατανάλωση καυσίμου και στις εκπομπές ρύπων. Οι πωλήσεις του νέου αυτοκινήτου της κατηγορία Β, θα αρχίσουν στην Ασία, τον προσεχή Απρίλιο, ενώ στην Ευρώπη η διάθεσή του τοποθετείται στο προσεχές Φθινόπωρο.

Leaf

Το Nissan Leaf είναι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο της κατηγορίας C που προσφέρει τους χώρους και την απαιτούμενη πρακτικότητα των συμβατικών αντιπάλων του, αλλά με μία αξιοσημείωτη διαφορά: είναι ένα καθαρά ηλεκτρικό όχημα (EV), με μηδενικές εκπομπές ρύπων, αλλά και χαμηλό κόστος λειτουργίας. Το Leaf είναι το πρώτο, ειδικά σχεδιασμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής της σύγχρονης αυτοκίνησης και είναι μόλις το πρώτο από μια σειρά μοντέλων του είδους που θα δουν σύντομα τα φώτα της δημοσιότητας.

Χτισμένο σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα ειδικά εξελιγμένη για ηλεκτρικά οχήματα, το Leaf διαθέτει αρκετά μεγάλο μεταξόνιο που φτάνει τα 2.700 mm. Οι διαστάσεις του είναι 4,445 μ. μήκος, 1,770 μ. πλάτος και 1,550 μ. ύψος. Χρησιμοποιεί έναν εξελιγμένο in-house, κόμπακτ ηλεκτρικό κινητήρα εναλλασσόμενου ρεύματος που μεταφέρει στους εμπρός τροχούς ισχύ 80 kW και ροπή 280 Nm, τιμές αρκετές για να επιτευχθεί τελική ταχύτητα άνω των 145 χλμ./ώρα. Ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου με παραγόμενη ισχύ άνω των 90 kW, ειδικά εξελιγμένων για τη χρήση σε αυτοκίνητο από τη Nissan και τη Nec. Αξίζει να σημειωθεί πως μια πλήρης φόρτιση των μπαταριών προσφέρει αυτονομία πάνω από 160 χλμ., απόσταση αρκετή για το 80% των ευρωπαίων πελατών που θα οδηγούν αύριο το αυτοκίνητο της Nissan.

370Z Roadster

Η ανοικτή έκδοση του 370Ζ της Nissan κάνει το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Όπως και η έκδοση Coupé, το Ζ Roadster χρησιμοποιεί τον γνωστό V6 των 3.7 λίτρων που μεταφέρει ισχύ 328 ίππων στους πίσω τροχούς. Το αυτοκίνητο διατίθεται επίσης με το μοναδικό Syncro Rev Control της Nissan, το οποίο αυξάνει στιγμιαία το γκάζι στα κατεβάσματα επιτυγχάνοντας απόλυτα ομαλές αλλαγές ταχυτήτων στο 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, καθώς και με το επτατάχυτο αυτόματο με τους επιλογείς πίσω από το τιμόνι.

Η μαλακή ηλεκτρική οροφή του αυτοκινήτου αναδιπλώνεται σε 20 δευτερόλεπτα, και για να γίνει αυτό δεν χρειάζεται απασφάλιση των σημείων σύνδεσής της με ο παρμπρίζ, μέσα από το αυτοκίνητο. Χάρη σ’ αυτή την καινοτομία η οροφή μπορεί να αναδιπλωθεί και απ’ έξω κρατώντας απλώς πατημένο για 3 δευτερόλεπτα το διακόπτη κλειδώματος του αυτοκινήτου.

Η επίσημη συνέντευξη Τύπου και η αποκάλυψη των νέων μοντέλων της Nissan θα δοθεί στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης 2 Μαρτίου (press day 1), από το περίπτερο της εταιρείας στο Hall 4 του εκθεσιακού χώρου, με ομιλητή τον Carlos Ghosn, Διευθύνοντα Σύμβουλο, της Nissan Motor Co.

Reblog this post [with Zemanta]

Ίσως σας αρέσουν επίσης…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *