Το Android ξεπέρασε το iPhone στις ΗΠΑ

Τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android της Google ξεπέρασαν το iPhone στην αγορά των ΗΠΑ για πρώτη φορά, σύμφωνα με νέα έρευνα, τη στιγμή που η μάχη ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας της χώρας αποκτά νέες διαστάσεις.

Το iPhone όταν κυκλοφόρησε πριν από τρία χρόνια έφερε την επανάσταση στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, ενώ γρήγορα ακολούθησε η πλατφόρμα Andoid της Google, στοχεύοντας κυρίως στη συμμετοχή της στην επικερδή αγορά. Μετά από ένα νωχελικό ξεκίνημα, η πλατφόρμα της Google εξελίχτηκε σταδιακά ώστε πλέον να χρησιμοποιείται από πολλές συσκευές, μερικές από τις οποίες έχουν βρει την ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση από τους καταναλωτές.

Σήμερα, τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν Android συνιστούν τη δεύτερη σημαντικότερη κατηγορία έξυπνων κινητών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη νέα έρευνα της NPD Group. Η αγορά για αυτή την κατηγορία κινητών εξακολουθεί να κυριαρχείται από τα BlackBerry, ωστόσο η Google κλείνει γρήγορα την μεταξύ τους ψαλίδα. Το μερίδιο αγοράς των BlackBerry φτάνει το 36% στο πρώτο τρίμηνο του έτους, με το αντίστοιχο της Google να υπολογίζεται στο 28%.

Πάντως, η θέση της Google απειλείται από την Apple και την επικείμενη αποκάλυψη του νέου iPhone 4G που θα γίνει στο Σαν Φρανσίσκο τον επόμενο μήνα. Η μελέτη της NPD συμφωνεί, τέλος, με μια σειρά άλλων δημοσιεύσεων που αναφέρουν ότι ένα στα πέντε έξυπνα κινητά που πωλούνται στη Βρετανία χρησιμοποιούν Android.

[via kathimerini]

Reblog this post [with Zemanta]

Ίσως σας αρέσουν επίσης…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>