Το facebook βλάπτει σοβαρά τις σχέσεις

Επηρεάζει το facebook τη σεξουαλική ζωή και τις σχέσεις των Ελλήνων; Την απάντηση δίνουν τα πρόσφατα στοιχεία έρευνας του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας σε συνεργασία µε την εταιρεία ερευνών Κάπα Research.

Έτσι, όπως προέκυψε από την έρευνα η οποία πραγµατοποιήθηκε από τις 21 έως τις 25 Ιουνίου 2010 σε δείγμα 1.014 προσώπων, πανελλαδικά, ηλικίας 18 – 54 ετών, το 45,6% των Ελλήνων φλερτάρει µέσω Ιντερνετ. Παράλληλα, σχεδόν 5 στους 10 Ελληνες κάνουν φιλίες µέσω των δηµοφιλών ιστοσελίδων. Τα «ηνία» βέβαια κρατούν οι διαζευγµένοι (60%).

Η αφορμή, όπως λένε οι µελετητές, ήταν το γεγονός ότι το facebook, τα chat rooms ή οι σελίδες dating αποκτούν όλο και περισσότερους οπαδούς στη χώρα µας. «Ο σηµερινός τρόπος ζωής φαίνεται να τροφοδοτεί τη διαδικτυακή επικοινωνία» σηµειώνει η οµάδα του κ. Θάνου Ασκητή, η οποία ήταν υπεύθυνη για την έρευνα. Μάλιστα, προσθέτουν, προβλέπεται ότι η επισκεψιµότητα σε αυτές τις ιστοσελίδες θα παρουσιάσει αύξηση στο προσεχές µέλλον λόγω της οικονοµικής και κοινωνικής συµπίεσης.

Όπως δηλώνουν 8 στους 10 συµµετέχοντες στην έρευνα, δεν θα έκαναν σχέση µε κάποιον που γνώρισαν µέσω Διαδικτύου κι αυτό γιατί φοβούνται. Παρ’ όλα αυτά, το 65,8% των ανδρών θα έκανε σεξ µε κάποια που γνώρισε on – line.

Το facebook… κλείνει σπίτια
Μπορεί βέβαια τα δηµοφιλή ιντερνετικά µέσα να αποτελούν πια µια πρώτης τάξης ευκαιρία για τη δηµιουργία φιλικών σχέσεων, ωστόσο η συστηµατική τους χρήση είναι πιθανό να δηµιουργήσει προβλήματα στη σχέση µε τους συντρόφους. Αυτό άλλωστε παραδέχεται το 22% των συµµετεχόντων. Αλλά και η απιστία είναι πλέον… διαδικτυακή: 1 στους 10 έχει απατήσει τον σύντροφό του µε κάποιον που γνώρισε στο facebook ή σε σελίδες dating.

Αναδημοσίευση από www.tanea.gr

Ίσως σας αρέσουν επίσης…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>