Δέκα επιχειρηματικές ευκαιρίες για το 2008

Σε ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο οικονομικό περιβάλλον, οι πρωτοποριακές επιχειρηματικές κινήσεις φαίνονται μονόδρομος για εταιρική καταξίωση. Όλες οι ακόλουθες ιδέες, σύμφωνα με την Global Greece, στηρίζονται σε πραγματικές ανάγκες και παγκόσμιες τάσεις που αυξάνονται ραγδαία.

Επιχειρήσεις - Business

1.Οικολογικά Προϊόντα

Μεταλλικά μπουκάλια νερού, υφασμάτινες τσάντες για ψώνια, τεχνολογίες μείωσης κατανάλωσης ενέργειας. Όλα αυτά τα προϊόντα σχεδιάσθηκαν για να μειώσουν την περιβαλλοντική μόλυνση, και αντικαθιστούν άλλα. Σε όλους τους κλάδους μπορείτε να βρείτε μεθόδους η προϊόντα που θα δίνουν στους αγοραστές μια πιο οικολογική πρόταση.

2. Εξειδικευμένος Τουρισμός

Τουρισμός για ηλικιωμένους, για άτομα με ειδικές ανάγκες, αγροτουρισμός, τουρισμός αδρεναλίνης, ecoτουρισμός, τουρισμός για συγκεκριμένα χόμπι ή ομάδες ατόμων με ειδικά ενδιαφέροντα. Η προσαρμογή των τουριστικών υπηρεσιών σε ειδικές κατηγορίες ατόμων και αναγκών προσφέρει και μεγαλύτερη ικανοποίηση στους πελάτες και προστιθέμενη αξία- κέρδος στον επιχειρηματία.

3. Ηλιακή ενέργεια

Όσο το ηλεκτρικό και το πετρέλαιο ακριβαίνει τόσο θα αυξάνεται η ανάγκη για εναλλακτική ενέργεια σε καθημερινό -πρακτικό επίπεδο. Ειδικά συστήματα ηλιακής ενέργειας, ατομικής χρήσης ανεμογεννητριών, ειδικών συστημάτων μόνωσης, μίνι συστήματα αφαλάτωσης είναι λίγα από τα χιλιάδες παραδείγματα.

4. Διαχείριση Υδάτινων πόρων

Το νερό είναι το πετρέλαιο του μέλλοντος. Όσο ελαττώνονται τα αποθέματα τόσο πιο πολύτιμο γίνεται και τόσο πιο αναγκαίες οι υπηρεσίες, τα προϊόντα και οι τεχνολογίες που θα μας βοηθούν να το εξοικονομήσουμε. Από συστήματα που εντοπίζουν αυτόματα διαρροές μέχρι κατασκευή αυτοποτιζόμενων κήπων ή τεχνολογίες καθαρισμού & χρήσης αποβλήτων.

5. Φροντίδα/ υπηρεσίες ηλικιωμένων

Το ποσοστό σε όλο τον δυτικό κόσμο των ηλικιωμένων, αυξάνει…επικίνδυνα! Αυτό σημαίνει ιδιαίτερες ανάγκες σε προϊόντα και υπηρεσίες προσαρμοσμένα στις ανάγκες και το πορτοφόλι τους. Ιατρικός τουρισμός, Κατοικίες ειδικά προσαρμοσμένες για αυτούς, ειδικά τρόφιμα, συστήματα υποστήριξης κίνησης, βιβλία ή περιοδικά με μεγαλύτερα γράμματα κλπ.

6. Προϊόντα υποστήριξης ΑμεΑ

Όσο η τεχνολογία μας βοηθά να δουλεύουμε από μακριά ή Online τόσο οι ευκαιρίες για απασχόληση ατόμων με ειδικές ανάγκες και κινητικές δυσκολίες θα αυξάνονται. Ψάξτε για προϊόντα που θα τους βοηθούν να φθάνουν σε αντικείμενα, να τα πιάνουν πιο ευκολία, να ανασηκώνονται με μικρότερη προσπάθεια, να χρησιμοποιούν την σύγχρονη τεχνολογία ανεμπόδιστα.

7. Οργανικά Τρόφιμα

Μια μικρή αγορά με τεράστια προοπτική. Η ευαισθησία μας για το τι τρωμε, από προέρχεται, τι περιέχει και πως καλλιεργήθηκε μεγαλώνει ραγδαία. Η στροφή από ένα σημείο και μετά θα είναι καταιγιστική. Από οργανικά αυγά, ντομάτες που μυρίζουν ξανά σαν ντομάτες, σε σπόρους για οικιακή καλλιέργεια μυρωδικών, σε οργανικά ταχυφαγεία ή προετοιμασμένες ατομικές σαλάτες για το μεσημεριανό διάλειμμα.

8. Ανακαίνιση χώρων

Όσο η ζωή δυσκολεύει, τόσο το ενδιαφέρον για ποιότητα ζωής στο σπίτι θα αυξάνει. Χιλιάδες προϊόντα, υλικά και υπηρεσίες συνδέονται με την ανθρώπινη αυτή ανάγκη. Το στυλ, τα χρώματα, η επιστροφή στις ρίζες μας, οι ανατολικές φιλοσοφίες περί εσωτερικής αρμονίας και ηρεμίας ξαναμπαίνουν στην ζωή μας.

9. Γαστρονομικό Catering

Πολυάσχολοι επιχειρηματίες, φιλόδοξες εργαζόμενες μητέρες, αυξανόμενη ανάγκη για κοινωνικοποίηση και λίγες ευχάριστες στιγμές απόλαυσης μας οδηγούν στην ανάγκη εξειδικευμένων γαστρονομικών υπηρεσιών catering για λίγα άτομα και προσαρμοσμένων σε ειδικές γεύσεις και προτιμήσεις.

10. Εναλλακτική Ιατρική

Η Κίνα με τους Ολυμπιακούς θα γίνει παγκόσμια μόδα. Μαζί με την κινέζικη μαγειρική και η κινέζικη παραδοσιακή ιατρική. Βότανα, αποστάγματα, αφεψήματα, αλοιφές, και αλλά εναλλακτικά προϊόντα και τεχνικές θα αναδειχθούν σε επιχειρηματικές ευκαιρίες με μεγάλη διάρκεια.

[via: kathimerini]

Ίσως σας αρέσουν επίσης…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *