Τέσσερα βήματα για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση

Πριν εγκαταλείψετε τη δουλειά σας να σκεφτείτε ότι η επιχειρηματικότητα απαιτεί χρόνο, απαιτεί υπερπροσπάθεια και είναι εξουθενωτική. Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Εργασία σε δύο δουλείες

Να στήσετε όσο περισσότερο μέρος της επιχείρησής σας μπορείτε, καθώς θα αμείβεστε από την κύρια εργασίας σας. Να αποχωρήσετε από τη δουλεία σας έχοντας στα χέρια σας ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο. Σε περίπτωση που δραστηριοποιηθείτε σε διαφορετικό τομέα εξετάστε την προοπτική να εργαστείτε με ημιαπασχόληση στον συγκεκριμένο κλάδο.

Σχεδιάστε τη διαβίωσή σας

Όταν αποκτήσετε μια ιδέα για την επιχειρηματική δραστηριότητα, θα πρέπει να εκτιμήσετε πόσα χρήματα θα σας αποφέρει και πως θα συντηρήσετε την οικογένειά σας. Να περιμένετε ότι η «μη προσοδοφόρα» περίοδος θα διαρκέσει ένα έτος ή λίγο περισσότερο, οπότε να έχετε αποταμιεύσει χρήματα που να καλύπτουν τουλάχιστον δώδεκα μήνες των αναγκών σας. Μια εναλλακτική λύση είναι πάλι η ημιαπασχόληση ώστε να έχετε κάποιο μικρό σταθερό εισόδημα.

Πουλήστε την ιδέα στην οικογένειά σας

Το να έχετε τη δική σας επιχείρηση σας δίνει ευελιξία, αλλά όχι στο ξεκίνημα. Θα «καταναλώσει» κάθε σας λεπτό. Οτιδήποτε και να παράγει η επιχείρησή σας να είστε σίγουροι ότι θα σας «παράξει» και ενοχές. Οπότε προειδοποιείστε τον/την σύζυγό και τα παιδιά σας: Δεν θα περνάτε πολύ χρόνο μαζί τους. Συζητήστε μαζί τους την ιδέα σας και ζητήστε τους τη γνώμη για το πλάνο.

Συνεχίστε την ασφάλισή σας

Να μην ξεχάσετε να κρατήσετε την ασφαλιστική σας κάλυψη. Μέχρι τη στιγμή που η επιχείρησή σας να λειτουργήσει ρωμαλέα, θα πρέπει να είστε σε θέση να αποπληρώνετε την ασφαλιστική σας κάλυψη. Από τη στιγμή που θα προσλάβετε κάποιον θα δικαιούστε ομαδική ασφάλιση. Το επόμενο βήμα είναι να «καταστρώσετε» το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα με τον ασφαλιστή σας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από CNN

Ίσως σας αρέσουν επίσης…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *