Insight: Η Πρόταση της Honda για το Μέλλον των Υβριδικών

Η Honda θα παρουσιάσει μία πρωτότυπη έκδοση του νέου, παγκόσμιου υβριδικού αυτοκινήτου της με την επίσημη ονομασία Insight, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Το νέο αποκλειστικό υβριδικό μοντέλο θα εκτίθεται μαζί με το υδρογονοκίνητο όχημα κυψελών καυσίμου FCX Clarity και το σπορ υβριδικό πρωτότυπο CR-Z, καταδεικνύοντας τη συνεχή δέσμευση της Honda στην εξέλιξη καθαρότερων κινητήρων.

Η Honda ανέκαθεν θεωρούσε τα υβριδικά οχήματα τη γέφυρα ανάμεσα στο σήμερα και σε ένα μέλλον βασισμένο στην υδρογονοκίνηση, τις δυνατότητες της οποίας έχει ήδη παρουσιάσει με το FCX Clarity. Το Insight έχει εμφανή σχεδιαστική σχέση με το πρώτο στον κόσμο αυτοκίνητο κυψελών καυσίμου παραγωγής, καθώς τα σχήματα και των δύο μοντέλων είναι διαμορφωμένα έτσι ώστε να μεγιστοποιούν την απόδοση των αντίστοιχων κινητήρων τους.

Το Insight Concept είναι η στυλιστική έμπνευση για την έκδοση παραγωγής που θα αρχίσει να πωλείται το 2009. Από αυτή τη μοναδική θέση στην αγορά, το Insight θα ανοίξει το δρόμο προς την υβριδική τεχνολογία για μία νέα γενιά πελατών.

Το Insight θα επωφεληθεί από μία σημαντική μείωση κόστους στα εξαρτήματα Integrated Motor Assist (IMA), με αποτέλεσμα να είναι το πιο προσιτό, υβριδικό όχημα που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα. Το αποκλειστικό υβριδικό όχημα θα προσφέρεται σαν 5-θυρο hatchback με χώρους για πέντε επιβάτες και θα είναι βασισμένο σε μία νέα πλατφόρμα. Οι μηχανικοί έχουν τοποθετήσει τη συμπαγή μονάδα ελέγχου και τη μπαταρία κάτω από το χώρο αποσκευών προκειμένου να δώσουν στο Insight χαμηλό κέντρο βάρους και την πρακτικότητα ενός hatchback με συμβατικό κινητήρα.

Το Insight θα κάνει χρήση διαφόρων τεχνολογιών, όπως μία λειτουργία που υποστηρίζει την οικονομικότερη οδήγηση, προσφέροντας στους πελάτες ακόμα καλύτερη κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες. Μαζί με το Civic Hybrid, το νέο όχημα θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Honda, στη Suzuka της Ιαπωνίας, που πρόσφατα επέκτεινε τη γραμμή παραγωγής υβριδικών οχημάτων.

Ίσως σας αρέσουν επίσης…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *