Ξανά κατηγορούμενη για μονοπωλιακές πρακτικές η Microsoft

microsoft-contritely-responds-to-eu-decisionΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορεί εκ νέου την Microsoft ότι εμποδίζει τον ανταγωνισμό στην αγορά των browser ενσωματώνοντας τον Interner Explorer στα Windows.

H τακτική της Microsoft να διαθέτει τον browser ως αναπόσπαστο μέρος του λειτουργικού συστήματος ήταν βασικό σημείο της μακρόχρονης διαμάχης της εταιρείας με τις αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ.
Πέρσι το Φεβρουάριο, η Microsoft αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο των 900 εκατ. ευρώ επειδή αψήφησε την προηγούμενη καταδικαστική απόφαση του 2004.


Η Κομισιόν καταλήγει τώρα στο προκαταρκτικό συμπέρασμα ότι η Microsoft συνεχίζει να παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού εκμεταλλευόμενη τη δεσπόζουσα θέση της  και ο Internet Explorer κατέχει σήμερα περίπου τα δύο τρίτα της αγοράς.

«Η ενσωμάτωση του Interner Explorer στο λειτουργικό σύστημα Windows βλάπτει τον ανταγωνισμό μεταξύ των web browser, υπονομεύει την καινοτομία και τελικά περιορίζει τις επιλογές των χρηστών» αναφέρει η Κομισιόν σε ανακοίνωση που αναμεταδίδει το Reuters.

H εταιρεία έχει περιθώριο οκτώ εβδομάδων για να απαντήσει στις κατηγορίες.
Αν επιβεβαιωθούν οι προκαταρκτικές θέσεις που εκφράζονται στη δήλωση ενστάσεων (που εστάλη στη Microsoft), η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να επιβάλει πρόστιμο στη Microsoft, να απαιτήσει από τη Microsoft να διακόψει την κατάχρηση, και να επιβάλει διορθωτικά μέτρα τα οποία θα αποκαταστήσουν τη γνήσια δυνατότητα επιλογής από τους καταναλωτές.

Reblog this post [with Zemanta]

Ίσως σας αρέσουν επίσης…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>