Η The Coca-Cola Company στηρίζει την «Ώρα της Γης»

Διαφημιστικές πινακίδες σε Times Square, Piccadilly Circus και Kings Cross θα «σβήσουν»

coke_piccadilly

H The Coca-Cola Company ανακοίνωσε σήμερα ότι πολλές από τις διαφημιστικές πινακίδες της, παραγωγικές της μονάδες και γραφεία της ανά τον κόσμο θα «σβήσουν» για μια ώρα, ως ένδειξη υποστήριξης της δράσης «Ώρα της Γης», το Σάββατο 28 Μαρτίου.

Η Εταιρεία συμμετέχει επίσης σε σχετικές εκδηλώσεις (ραδιοφωνικές, κινηματογραφικές, τηλεοπτικές και έντυπες διαφημίσεις, διαδραστικές πρωτοβουλίες κ.α.) αναφορικά με την «Ώρα της Γης» σε περισσότερες από 50 χώρες, με στόχο τη στήριξη της δράσης αυτής που εκτιμάται ότι θα είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση για το κλίμα που έχει γίνει ποτέ παγκοσμίως.

Στις χώρες αυτές συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, όπου, συγκεκριμένα, το Σύστημα της Coca-Cola (Coca-Cola Hellas και Coca-Cola 3E) θα ανταποκριθεί, σβήνοντας για μία ώρα τα φώτα στις μονάδες και στα γραφεία του, τηρώντας βέβαια πάντα τους κανονισμούς ασφαλείας.

Στον υπόλοιπο κόσμο, διαφημιστικές πινακίδες της Coca-Cola είναι προγραμματισμένες να «σβήσουν» στην Times Square, στην κορυφή του ξενοδοχείου Mirage στο Λας Βέγκας, στο Piccadilly Circus στο Λονδίνο και στο King Cross στο Σίντνευ, ενώ και άλλες γνωστές πινακίδες αναμένεται να σβήσουν από το Μεξικό μέχρι το Κάιρο και τη Σαγκάη. Στην Ατλάντα, τα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας, καθώς και οι εγκαταστάσεις του «Κόσμου της Coca-Cola» (World of Coca-Cola), θα «σκοτεινιάσουν», όπως και οι διαφημίσεις που βρίσκονται στο Woodruff Park.

Παράλληλα, ολοι οι υπάλληλοι της The Coca-Cola Company και πολλών εμφιαλωτών της, θα κληθούν να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες που συνδέονται με την «Ώρα της Γης», μαζί με φίλους, συγγενείς και τις οικογένειές τους, μέσα από ειδικά προγράμματα εσωτερικής επικοινωνίας.

«Χαιρόμαστε που συμμετέχουμε, μαζί με χιλιάδες κοινοτήτων, οργανισμών και εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, στην προσπάθεια για την επίτευξη ανάληψης δράσεων, προκειμένου να επιβραδύνουμε, να σταματήσουμε και εν τέλει, να αντιστρέψουμε τις συνέπειες των κλιματικών αλλαγών» δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της The Coca-Cola Company, Muhtar Kent.

«H «Ώρα της Γής» αποτελεί μια θαυμάσια πρωτοβουλία για να γίνει αντιληπτό ότι μικρά, απλά βήματα, όπως το να σβήσουμε τα φώτα, όταν υιοθετούνται από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, μπορούν να αποτελέσουν κινητήριο δύναμη στην αντιμετώπιση παγκοσμίων προβλημάτων.»

Η «Ώρα της Γης» είναι μια συμβολική εκδήλωση που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και παρέχει στην The Coca-Cola Company τη δυνατότητα να αποδείξει για μια ακόμη φορά τη δέσμευσή της σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Η Εταιρεία στοχεύει στη σταθεροποίηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, κατά τις παραγωγικές της διαδικασίες ως Σύστημα, σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να αυξήσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα, αλλά όχι και το αποτύπωμα άνθρακα (carbon footprint).

Επίσης, έχει δεσμευτεί να μειώσει κατά 5% τις εκπομπές στις αναπτυγμένες χώρες μέχρι το 2015 (με βάση το 2004). Οι παγκόσμιες αυτές δεσμεύσεις θα συντελέσουν στη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά περισσότερο από 2 εκατομμύρια μετρικούς τόνους το 2015.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του WWF στις ΗΠΑ, Carter Roberts δήλωσε ότι: «Χαιρόμαστε που η Coca-Cola συμμετέχει στην «Ώρα της Γης 2009». Η κλιματική κρίση απειλεί την ικανότητα του πλανήτη να συντηρήσει μελλοντικά τους κατοίκους του. Οι «έξυπνες» επιχειρήσεις γνωρίζουν ότι χρειάζεται να λειτουργούν με τρόπους που δεν εξαντλούν τα ενεργειακά αποθέματα του πλανήτη, αν επιθυμούν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους μακροπρόθεσμα.

«Η Ώρα της Γής» αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία για τις εταιρείες να ψάξουν να βρουν μεθόδους, ώστε να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα – όχι μόνο κατά τη λειτουργία τους, αλλά και στην αλυσίδα εφοδιασμού τους»

Περισσότερες από 2.700 πόλεις, κωμοπόλεις και κοινότητες σε 83 χώρες προετοιμάζονται να κλείσουν τα φώτα τους για μια ώρα, καθιστώντας την «Ώρα της Γης 2009» τη μεγαλύτερη εκδήλωση για το κλίμα στην ιστορία. Πολίτες, εταιρείες, κυβερνητικοί οργανισμοί, σχολεία και κοινοτικοί οργανισμοί θα ενωθούν για να αποδείξουν ότι είναι δυνατόν να δράσουμε ενάντια στο φαινόμενο υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Reblog this post [with Zemanta]

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *