Πρόγραμμα HP Anti-Counterfeiting για την προστασία των Αυθεντικών ΗΡ Αναλωσίμων

HP printer

Ανάμεσα στις προϊοντικές κατηγορίες που αντιπροσωπεύει η ΗΡ, πρωταρχική είναι η θέση των αυθεντικών ΗΡ αναλωσίμων, μία κατηγορία η οποία αναπτύσσεται παράλληλα με τις εκτυπωτικές λύσεις, με συνεχόμενες επενδύσεις και τεχνολογικές ευρεσιτεχνίες ικανές να ανταποκριθούν επάξια στις σύγχρονες τεχνολογίες εκτύπωσης.

Παράλληλα με την ανάπτυξη εξελιγμένων μέσων εκτύπωσης, οι ενέργειες της ΗΡ για τη διασφάλιση της ποιοτικής εκτύπωσης επεκτείνονται στην αναζήτηση και στον περιορισμό της διάθεσης μη αυθεντικών ΗΡ αναλωσίμων τα οποία πωλούνται ως αυθεντικά. Στα πλαίσια αυτών των ενεργειών εντάσσεται το πρόγραμμα ΗΡ Anticounterfeiting (ACF), το οποίο εφαρμόζεται ήδη στις χώρες που ανήκουν στην γεωγραφική περιοχή του ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική).

To πρόγραμμα ΗΡ ACF εφαρμόζεται και στην Ελλάδα, με σκοπό την προστασία των αυθεντικών ΗΡ δοχείων μελάνης & γραφίτη από τα ξαναγεμισμένα ή ανακατασκευασμένα δοχεία που διατίθενται σε μη εξουσιοδοτημένες από την ΗΡ συσκευασίες ή σε ήδη χρησιμοποιημένες αυθεντικές ΗΡ συσκευασίες και προωθούνται ως αυθεντικά προϊόντα. Σε αυτή την κατηγορία, δεν συμπεριλαμβάνονται τα νόμιμα ξαναγεμισμένα ή ανακατασκευασμένα δοχεία μελάνης ή γραφίτη, τα οποία διατίθενται ως τέτοια, και ως εκ τούτου για την ΗΡ θεωρούνται ανταγωνιστικά προιόντα.

Η διάθεση & προώθηση μη αυθεντικών ΗΡ δοχείων μελάνης ή γραφίτη ως αυθεντικών θέτει σε κίνδυνο την αξιοπιστία των αυθεντικών ΗΡ αναλωσίμων και ταυτόχρονα παραπλανεί τους πελάτες, οι οποίοι εν αγνοία τους αγοράζουν προιόντα κατώτερης ποιότητας με την πεποίθηση ότι είναι αυθεντικά. Τέτοια προιόντα είναι πιθανόν να επηρεάσουν την ποιότητα της εκτύπωσης, τη διάρκεια της απόδοσης, την ολοκλήρωση της εκτυπωτικής διαδικασίας και επίσης να ακυρώσουν ακόμα και την εγγύηση του εκτυπωτή για βλάβες που προκαλούνται από τη χρήση μη αυθεντικών ΗΡ αναλωσίμων.

Τόσο ενημερωτικά όσο και προληπτικά, η ΗΡ παρέχει συγκεκριμένο πληροφοριακό υλικό για τους μεταπωλητές αυθεντικών ΗΡ αναλωσίμων αλλά και για τους τελικούς χρήστες.

Επιπλέον, το πρόγραμμα HP ACF εφαρμόζεται σε συνεργασία με τις τοπικές κυβερνητικές και αστυνομικές αρχές με σκοπό την επιβολή του νόμου όπου απαιτείται. Στα πλαίσια των μέτρων που εφαρμόζονται είναι πιθανόν να περιλαμβάνονται η κατάσχεση προϊόντων & εξοπλισμού γραφείου με τη χρήση εντάλματος και την υποβολή προστίμων όπως ορίζονται από τον νόμο. Επιπλέον, η ομάδα του προγράμματος ΗΡ ACF προστατεύει τους μεταπωλητές της ΗΡ από την εν αγνοία τους πώληση μη αυθεντικών ΗΡ αναλωσίμων μέσω της διεξαγωγής ειδικών ελέγχων των αποθεμάτων τους, συμβάλλοντας έτσι στην διατήρηση της αξιοπιστίας τους προς τους πελάτες τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ΗΡ ACF καθώς επίσης και προτεινόμενοι τρόποι ελέγχου της αυθεντικότητας των ΗΡ αναλωσίμων, όπως οι ετικέτες ασφαλείας, η κατάσταση των δοχείων μελάνης ή δοχείων γραφίτη είναι διαθέσιμες στην ακόλουθη διεύθυνση: www.hp.com/anticounterfeit

Reblog this post [with Zemanta]

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *