Νέα tablet στην αγορά με τη συνεργασία της Microsoft

Ο πόλεμος των tablet υπολογιστών μόλις ξεκίνησε. Η Apple δρέπει τις δάφνες και τα κέρδη τις επιτυχίας της, ωστόσο η Microsoft έχει αποφασίσει να μην καθίσει με σταυρωμένα χέρια και ανταπαντάει με μία συμμαχία εταιρειών για μία καινούργια σειρά tablet.

Η Microsoft ετοιμάζει το δικό της στρατόπεδο για να αντιμετωπίσει το δημοφιλές iPad της Apple. Συνεργάζεται με περίπου είκοσι κατασκευαστές προκειμένου να κυκλοφορήσει το πρώτο tablet-pc που θα βασίζεται στα Windows7, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Στιβ Μπάλμερ.

«Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα αυτής της χρονιάς που θα κάνουμε στην κατηγορία των έξυπνων συσκευών είναι να προωθήσουμε τα κινητά τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές (tablets) με βάση τα Windows 7» τόνισε ο κ. Μπάλμερ στην εναρκτήρια ομιλία του στο Συνέδριο Διεθνών Συνεργατών της Microsoft και συμπληρώνει: «Μέσα στους επόμενους μήνες θα δείτε μία σειρά από φορητούς υπολογιστές που θα βασίζονται στα Windows 7 και νομίζω ότι θα τους βρείτε άκρως εντυπωσιακούς. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για εμάς και είμαστε αμετακίνητοι σε αυτό».

21 tablet με Windows 7

«Τα tablet θα έρθουν από εταιρείες που θα περιμένατε, όπως από την Asus, την Dell, τη Samsung, την Toshiba και την Sony. θα κυκλοφορήσουν με ή χωρίς πληκτρολόγιο, θα συναρμολογούνται, θα έχουν μία ποικιλία από υπηρεσίες, τιμές και μεγέθη. Όλα όμως θα λειτουργούν με Windows 7. Θα έχουν Office» επισήμανε ο κ. Μπάλμερ.

Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος έκανε μία παρουσίασε σε σλάιντ των 21 εταιρειών που συνεργάζονται με την Microsoft και θα κατασκευάσουν tablet. Εκτός από τις προαναφερόμενες εταιρείες στη λίστα συμπεριλαμβάνονται οι Fujitsu, η Hewlett-Packard, η Lenovo, η Panasonic και η Pegatron.

Η Apple έχει πουλήσει 3 εκατομμύρια iPad από τον Απρίλιο, όταν κυκλοφόρησε στην αγορά. Την ίδια στιγμή η Microsoft και οι υπόλοιποι ανταγωνιστές της Apple προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα προϊόν ανταγωνιστικό στο iPad.

Ο Μπάλμερ διευκρίνισε μάλιστα ότι η Microsoft «έχασε μία γενιά με τα Windows Mobile», το λογισμικό για κινητά τηλέφωνα, το οποίο χάνει συνεχώς έδαφος απέναντι στο iPhone της Apple, την πλατφόρμα Android της Google και το Blackberry. Ωστόσο, η Microsoft είναι αισιόδοξη, καθώς ο Μπάλμερ υπενθυμίζει ότι «τα Windows 7 όμως πήραν πολύ καλές κριτικές».

Windows 7 για τα κινητά τηλέφωνα

Στο εγχείρημα της Microsoft για τα κινητά τηλέφωνα μετέχουν ακόμη η Dell, η HTC, η Gamrin, η Asus, η LG, η Samsung, η Sony Ericsson και η Toshiba. Μόλις τον προηγούμενο μήνα η Microsoft ανακοίνωσε ότι «σκοτώνει» τη σειρά κινητών τηλεφώνων Kin, που είχε παρουσιάσει μόλις τον Απρίλιο και θα κατασκευάζονταν από την Sharp.

Ο Μπάλμερ διευκρίνισε επίσης ότι η εταιρεία θα μείνει σταθερή στη δέσμευσή της για το «cloud computing», υπογραμμίζοντας ότι φέρνει νέες ευκαιρίες. «Επιτρέπουμε στους πελάτες μας να πραγματοποιούν εργασίες online. Ο κόσμος του αύριο είναι ο κόσμος του έξυπνου cloud που θα επικοινωνεί με τις έξυπνες συσκευές».

«Είμαστε σε ένα κομβικό σημείο της τεχνολογικής μας ιστορίας» υπογράμμισε και σημείωσε: «Για τους πελάτες μας, το cloud computing δημιουργεί τεράστια αξία, τα οποία μεταφράζονται σε μεγάλες ευκαιρίες για την Microsoft και τους συνεργάτες της».

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης ότι οι εταιρείες Dell, eBay, Fujitsu και Hewlett-Packard ετοιμάζουν μία υπηρεσία Windows Azure που σημαίνει, ότι μεγάλες εταιρείες και πάροχοι υπηρεσιών, θα χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες cloud ως κέντρα αποθήκευσης των δεδομένων τους.

kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP

You may also like...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *