Τα e-books μπορούν να συνεισφέρουν στο παιδικό διάβασμα

Ο χρόνος που τα παιδιά περνούν διαβάζοντας βιβλία μειώνεται εξαιτίας της χρήσης των κινητών τηλεφώνων και άλλων φορητών συσκευών, με τα e-books να καθίστανται ιδανική εναλλακτική για την επιστροφή τους στη λογοτεχνία, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ερευνών Scholastic and Harrison Group, βρήκε ακόμη ότι οι γονείς ανησυχούν ότι οι νέες τεχνολογίες λειτουργούν σε βάρος του διαβάσματος και των δεσμών μεταξύ των μελών της οικογένειας. Περίπου 40% των γονέων πιστεύουν ότι ο χρόνος που περνούν online μειώνει τον χρόνο διαβάσματος ή σωματικών δραστηριοτήτων. Ακόμη, σε ποσοστό 33% ανησυχούν ότι η ενασχόληση με την τεχνολογία οδηγεί στην αποξένωση των μελών της οικογένειας.

Ωστόσο, η μελέτη αναφέρει ότι η τεχνολογία μπορεί τελικά να ενθαρρύνει ένα παιδί να διαβάσει. Από τα παιδιά που συμμετείχαν στη μελέτη, 57% δήλωσε ότι θα ενδιαφερόταν να διαβάσει ένα e-book. Περίπου ένα τρίτο των παιδιών είπαν ότι θα διάβαζαν περισσότερα βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή εάν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε αυτά. Από την άλλη, 66% δήλωσε ότι θα συνεχίσει να διαβάζει βιβλία σε έντυπη μορφή ακόμη και με τη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα των e-books.

Ο Φράνσι Αλεξάντερ, στέλεχος της Scholastic, ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ότι τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν το σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα e-books στην εκπαίδευση. Ακόμη, η μελέτη δείχνει ότι οι γονείς και τα παιδιά έχουν σημαντικά διαφορετική αντίληψη για το διάβασμα. Αν και μόλις 8% των γονέων θεωρεί «διάβασμα» τα μηνύματα στο κινητό, το ποσοστό στα παιδία φτάνει το 25%.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες Reuters

Enhanced by Zemanta

Ίσως σας αρέσουν επίσης…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *