Canon PowerShot S95: Ισχύς σε μικρό μέγεθος

H Canon ανακοίνωσε τη διάθεση της PowerShot S95, μιας προηγμένης, μικρού μεγέθους ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, για φωτογράφους που αναζητούν κορυφαίες επιδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και χειροκίνητο έλεγχο.

Το νέο μοντέλο προσφέρει βελτιωμένη δυνατότητα χειρισμού, καλύτερα επίπεδα χειροκίνητου ελέγχου, δυνατότητα δημιουργίας ταινίας HD, Σύστημα HS και την Υβριδική Τεχνολογία IS, με ένα δυναμικό σετ χαρακτηριστικών, που παρέχει εικόνες κορυφαίας ποιότητας σε όλες τις συνθήκες λήψης.

Βασισμένη στις αρχές κατασκευής της σειράς S, που προσφέρουν προηγμένο χειροκίνητο έλεγχο και εξαιρετικές επιδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού η νέα PowerShot S95 απογειώνει την γκάμα, με δυνατότητες που έχουν σχεδιαστεί για χρήστες οι οποίοι απαιτούν μέγιστο έλεγχο και κορυφαία ποιότητα εικόνας, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Ο δημοφιλής Δακτύλιος Ελέγχου του φακού, που πρωτοπαρουσιάστηκε στην PowerShot S90, έχει βελτιωθεί με υψηλότερα επίπεδα ευελιξίας, ενώ ένας φωτεινός φακός f/2.0 και το Σύστημα HS της Canon προσφέρουν μια ακόμα πιο ισχυρή βάση για δημιουργική φωτογράφηση και λήψη σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η PowerShot S95 είναι επίσης η πρώτη μικρή μηχανή της Canon με Υβριδική Τεχνολογία IS, που προσφέρει βελτιωμένη σταθεροποίηση εικόνας για φωτογραφίες πολύ κοντινής λήψης.

Με βελτιωμένο τόσο το μέγεθος όσο και το χειρισμό, η PowerShot S95 διαθέτει ακόμα πιο λεπτό σώμα, μόλις 29,5 χιλ., βελτιωμένο πληκτρολόγιο πολλαπλού ελέγχου και την ίδια εξωτερική επίστρωση με εκείνη της EOS 7D, με αντιολισθητικές ιδιότητες και καλύτερο κράτημα. Επίσης, είναι σχεδιασμένη για να μπορεί να χρησιμοποιείται σε κάθε φωτογραφική εργασία, προσφέροντας δυνατότητα λήψης σε μορφή RAW και υποστήριξη του λογισμικού Digital Photo Professional (DPP) της Canon.

Τραβήξτε φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού με το διάφραγμα f/2.0 και το Σύστημα HS

Η PowerShot S95 περιλαμβάνει το Σύστημα HS: έναν συνδυασμό αισθητήρα CCD 10,0 MP υψηλής ευαισθησίας και του πανίσχυρου επεξεργαστή DIGIC 4, με εξαιρετικές επιδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το Σύστημα HS καθιστά τη μηχανή ικανή να υποστηρίξει μέγιστη ευαισθησία ISO 3200 και μειώνει το ενδεχόμενο θορύβου σε όλες τις ταχύτητες ISO, για υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να ρυθμίσουν τις δικές τους παραμέτρους στην κατάσταση Auto ISO, οριοθετώντας τη μέγιστη ταχύτητα ISO που θέλουν να χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια της λήψης.

Σε κατάσταση Χαμηλού Φωτισμού, η μηχανή έχει τη δυνατότητα επέκτασης της ταχύτητας ISO, από ISO 320 μέχρι και ISO 12800, καταγράφοντας εικόνες με ανάλυση 2,5MP.

Ο χειροκίνητος έλεγχος των ρυθμίσεων ISO και η ισορροπία λευκού σε κατάσταση Χαμηλού Φωτισμού, παρέχει μεγαλύτερο έλεγχο σε φωτογραφήσεις υπό συνθήκες σκότους, επιτρέποντας στους χρήστες να καταγράψουν με ακρίβεια το περιβάλλον, όπως ακριβώς το βλέπουν.

Η κατάσταση Χαμηλού Φωτισμού επιτρέπει επίσης και τη λήψη με μεγαλύτερες ταχύτητες, πραγματοποιώντας 3,9 λήψεις το δευτερόλεπτο, έτσι ώστε να μη χάνεται ούτε μια στιγμή δράσης.

Γνήσιος φακός Canon Υβριδικής Τεχνολογίας IS

Ο ευρυγώνιος φακός των 28 χιλιοστών της PowerShot S95 διαθέτει οπτικό ζουμ 3,8x, επιτρέποντας στους χρήστες να έρθουν πιο κοντά στα αντικείμενα κατά τη διάρκεια της λήψης.

Η μηχανή κληρονομεί τα σχεδιαστικά πλεονεκτήματα των φακών της Canon, οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί με τις ίδιες διαδικασίες και τα ίδια υψηλής ποιότητας πρότυπα κατασκευής των φακών EF, διασφαλίζοντας ευκρινέστατες, υψηλής ανάλυσης εικόνες σε κάθε λήψη.

Ο οπτικός Σταθεροποιητής Εικόνας της Canon αντισταθμίζει την επίδραση της αστάθειας της μηχανής, μειώνοντας το φλουτάρισμα και καθιστώντας εφικτή τη λήψη φωτογραφιών σε συνθήκες σκότους και με ταχύτητα κλείστρου 4-στοπ πιο αργή, από ό,τι θα απαιτούνταν για μια εικόνα χωρίς φλουτάρισμα.

Η Υβριδική Τεχνολογία IS αποτρέπει το φλουτάρισμα της εικόνας και κατά τις κοντινές λήψεις, αντισταθμίζοντας την αστάθεια λόγω κλίσης και μετακίνησης, που γίνεται πιο αισθητή κατά τη διάρκεια μιας κοντινής φωτογράφησης.

Ασύγκριτη δυνατότητα ελέγχου

Ο μοναδικός και βελτιωμένος Δακτύλιος Ελέγχου της PowerShot S95 καθιστά εφικτή την προσαρμογή διαφόρων ρυθμίσεων λήψης, όπως της ISO (σε αύξηση κατά 1/3 στοπ), της ταχύτητας κλείστρου, του διαφράγματος, της εστίασης και της αντιστάθμισης έκθεσης.

Έτσι, με υψηλότερη ευελιξία προσωπικών ρυθμίσεων, η PowerShot S95 διαθέτει το πλεονέκτημα ενός προσωποποιημένου χαρακτηριστικού, που επιτρέπει στο χρήστη να προεπιλέξει τη λειτουργία, τόσο στο Δακτύλιο Ελέγχου του φακού, όσο και στον επιλογέα Πολλαπλών Επιλογών, στις διάφορες καταστάσεις λήψης.

Η μηχανή διαθέτει επίσης και ένα ειδικό κουμπί συντόμευσης που μπορεί να ρυθμιστεί για να προσφέρει άμεση πρόσβαση σε προεπιλεγμένες λειτουργίες, παρέχοντας στο φωτογράφο εύκολη πρόσβαση σε ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της λήψης.

Για την ανίχνευση αντικειμένων που βρίσκονται εν κινήσει ή για την επίτευξη μιας καλύτερης φωτογραφικής σύνθεσης, η νέα κατάσταση Ανίχνευσης AF προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής αντικειμένων από το κέντρο του καρέ και ανίχνευσης κίνησης ή αναγνώρισης αλλαγής της σύνθεσης του καρέ.

Η οθόνη LCD των 7,5 εκ. (3.0”) 461k-dot PureColor II διαθέτει επιφάνεια ενισχυμένου κρυστάλλου, με βελτιωμένη ισχύ, υψηλή αντίθεση και θέαση από μεγάλες γωνίες, που προσφέρει μεγαλύτερη ορατότητα, ακόμα και κατά τη λήψη υπό συνθήκες έντονου φωτισμού.

Το νέο RGB ιστόγραμμα, που παρουσιάζεται κατά την αναπαραγωγή, επιτρέπει στους φωτογράφους να ελέγξουν άμεσα και λεπτομερώς την έκθεση μιας λήψης.

Ταινίες HD με στερεοφωνικό ήχο

Η PowerShot S95 διαθέτει δυνατότητα καταγραφής βίντεο 720p HD 24fps, με στερεοφωνικό ήχο. Με τη χρήση του Εφέ Μινιατούρας στις ταινίες, προσδίδεται επίσης μια εντελώς νέα διάσταση στην καταγραφή βίντεο – τραβώντας σε χαμηλότερες ταχύτητες για κινηματογραφικό και εντυπωσιακό στιλ αργής κίνησης και όψη μακέτας.

Η ενσωματωμένη θύρα HDMI και η συμβατότητα CEC καθιστά εύκολη τη θέαση και τον έλεγχο βίντεο και φωτογραφιών, μέσα από συμβατή οθόνη και τηλεχειριστήριο.

Καταγραφή εικόνων, όπως ακριβώς τις βλέπετε

Η κατάσταση λήψης Υψηλού Δυναμικού Εύρους επιτρέπει την καταγραφή σκηνών υψηλής αντίθεσης με περισσότερο ρεαλιστική απόδοση. Ξεπερνώντας τους περιορισμούς των συμβατικών μηχανών, η PowerShot S95 παίρνει τρεις διαφορετικές εκθέσεις της ίδιας σκηνής πριν αναλύσει και συνδυάσει τις λήψεις για να δημιουργήσει μια εικόνα. Το αποτέλεσμα είναι μια εικόνα που καταγράφει τις λεπτομέρειες του φωτός και της σκίασης κοντά σε αυτό που βλέπει ο φωτογράφος.

Άμεσα, δημιουργικά αποτελέσματα

Η PowerShot S95 περιλαμβάνει μια σειρά καταστάσεων λήψης για να ταιριάξει με το επιθυμητό επίπεδο ελέγχου ή με τις ικανότητες του φωτογράφου.

Η Τεχνολογία Ανίχνευσης, Σκηνής εντός της λειτουργίας Έξυπνης Αυτόματης Λήψης, βοηθά στην επίτευξη των βέλτιστων αποτελεσμάτων υπό οποιαδήποτε συνθήκη, την έξυπνη ανίχνευση σκηνής και την επιλογή των βέλτιστων τιμών για 28 ρυθμίσεις της λήψης.

Υποδείξεις και Συμβουλές από το λειτουγικό σύστημα καθιστούν την καθημερινή λειτουργία της μηχανής πολύ απλή, καθοδηγώντας έξυπνα τους χρήστες στα μενού της μηχανής και προσφέροντας σύντομες επεξηγήσεις για κάθε λειτουργία, πριν αυτή επιλεγεί.

Η λειτουργία Έξυπνης Έκθεσης Φλας ελέγχει τα επίπεδα του φλας ανάλογα με τις συνθήκες λήψης, επιλέγοντας το κατάλληλο για την τέλεια έκθεση υπό οποιαδήποτε συνθήκη, από σκοτεινά δωμάτια μέχρι και έντονη ηλιοφάνεια.

Η PowerShot S95 προσφέρει επίσης και λήψεις Πολλαπλών Αναλογιών, με υποστήριξη των τύπων 3:2, 4:3, 1:1, 16:9 και 4:5. Επιτρέποντας στους φωτογράφους να τραβήξουν φωτογραφία ανάλογα με το αντικείμενο ή τη χρήση για την οποία προορίζεται η φωτογραφία, η λήψη Πολλαπλών Αναλογιών δίνει τη δυνατότητα επιλογής σύνθεσης και αποτελέσματος κατά τη λήψη, χωρίς την ανάγκη της εκ των υστέρων επεξεργασίας.

Διαβάστε περισσότερα για την Canon PowerShot S95.

Enhanced by Zemanta

Ίσως σας αρέσουν επίσης…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>