Παγκόσμιο «μπλακ άουτ» στο Skype

Για μια ακόμη φορά το Skype υπέκυψε στον «ιό» των σοβαρών τεχνικών προβλημάτων, με συνέπεια να τεθεί εκτός λειτουργίας για πολλές ώρες και εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο να χάσουν την επικοινωνία τους μέσω της δημοφιλούς δωρεάν υπηρεσίας διαδικτυακής τηλεφωνίας και βιντεο-σύνδεσης.

Το πρόβλημα, που έπληξε την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία, αποκαταστάθηκε ήδη και η εταιρεία απολογήθηκε για την ταλαιπωρία στην οποία υπέβαλε τους πολυπληθείς χρήστες της, οι κλήσεις των οποίων κόπηκαν στη μέση, είτε αυτοί επικοινωνούσαν μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε κινητού ή άλλης φορητής συσκευής. Εκτιμάται ότι περίπου 10 εκατ. κλήσεις «χάθηκαν» λόγω του σοβαρού προβλήματος.

Σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό και το BBC, ανέφερε ότι η διακοπή σχετιζόταν με ορισμένους κεντρικούς υπολογιστές της που βγήκαν εκτός δικτύου, αλλά δεν διευκρίνισε την ακριβή φύση του προβλήματος. Ο διευθύνων σύμβουλος του δικτύου Τόνι Μπέιτς δεν απέκλεισε την πιθανότητα κακόβουλης επίθεσης. Μερικές επιμέρους υπηρεσίες, όπως οι ομαδικές βιντεοκλήσεις, χρειάστηκε περισσότερη ώρα για να επανέλθουν στη φυσιολογική λειτουργία τους.

Πηγή

Ίσως σας αρέσουν επίσης…

1 Σχόλιο

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *