Η διακίνηση δεδομένων μέσω Internet θα τετραπλασιαστεί μέχρι το 2015

Η παγκόσμια μελέτη Visual Networking Index της Cisco προβλέπει ένα εκατομμύριο λεπτά Internet Video ανά δευτερόλεπτο – και πάνω από δύο συνδεδεμένες συσκευές ανά άτομο σε όλο τον κόσμο

Η Cisco προβλέπει ότι, μέχρι το 2015, ο αριθμός των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο σε παγκόσμιο επίπεδο θα είναι μεγαλύτερος από 15 δισεκατομμύρια, διπλάσιος από τον πληθυσμό της γης. Η πέμπτη ετήσια Cisco Visual Networking Index (VNI) Forecast (2010-2015) προβλέπει ότι η διακίνηση δεδομένων μέσω Internet θα τετραπλασιαστεί έως το 2015 και θα φτάσει τα 966 exabytes το χρόνο.

Η αύξηση στη διακίνηση των δεδομένων βασίζεται σε τέσσερις βασικούς παράγοντες, σύμφωνα με τη Cisco. Οι παράγοντες αυτοί είναι οι ακόλουθοι:

  1. Αύξηση συσκευών: Μέχρι το 2015 θα υπάρχουν περίπου 15 δισεκατομμύρια συνδέσεις με το δίκτυο σε παγκόσμιο επίπεδο (συμπεριλαμβανομένων των συνδέσεων συσκευής με συσκευή καθώς και των σταθερών και φορητών προσωπικών συσκευών), και περισσότερες από δύο συνδέσεις για κάθε άνθρωπο στη γη.
  2. Η αύξηση των χρηστών Internet: Μέχρι το 2015, θα υπάρχουν περίπου 3 δισεκατομμύρια χρήστες Internet – περισσότεροι από το 14% του πληθυσμού της γης.
  3. Η εξέλιξη της ευρυζωνικής ταχύτητας: Σε παγκόσμιο επίπεδο η μέση ευρυζωνική ταχύτητα αναμένεται να τετραπλασιαστεί για την περίοδο από το 2010 μέχρι το 2015, από τα 7 στα 28 Mbps. Τον τελευταίο χρόνο (ανάμεσα στο 2009 και το 2010) η μέση ευρυζωνική ταχύτητα διπλασιάστηκε από τα 3,5 στα 7 Mbps.
  4. Περισσότερο video: Το 2015 προβλέπεται ότι θα διακινούνται 1 εκατομμύριο λεπτά video ανά δευτερόλεπτο σε όλο τον κόσμο.

Επισκόπηση

Στόχος της ετήσιας Cisco VNI Forecast είναι να υπολογίσει την ανάπτυξη και τις τάσεις της διακίνησης δεδομένων πάνω από Internet Protocol σε παγκόσμιο επίπεδο. Για πέμπτη συνεχή χρονιά η Cisco VNI εστιάζει τόσο σε χρήστες όσο και σε επιχειρήσεις, και η πρόβλεψη βασίζεται σε ανάλυση της Cisco σχετικά με τη διακίνηση δεδομένων, τη χρήση και τα δεδομένα που προέρχονται από προβλέψεις ανεξάρτητων αναλυτών. Η Cisco επικυρώνει την πρόβλεψη, τα δεδομένα και τη μεθοδολογία με πραγματικά δεδομένα που παρέχουν εθελοντικά τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι και καταναλωτές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σημαντικά σημεία μελέτης

Συνολική διακίνηση δεδομένων πάνω από IP σε “Bytes” σε παγκόσμιο επίπεδο

  • Η παγκόσμια διακίνηση δεδομένων πάνω από IP δίκτυα αναμένεται να αυξηθεί, φτάνοντας τα 80,5 exabytes τον μήνα μέχρι το 2015, αύξηση από περίπου 20,2 exabytes τον μήνα το 2010.
  • Η μέση ετήσια διακίνηση δεδομένων πάνω από IP δίκτυα σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2015 θα φτάσει τα 245 terabytes ανά δευτερόλεπτο, που ισοδυναμεί με 200 εκατομμύρια ανθρώπους να παρακολουθούν ταυτοχρόνως μία ταινία HD (1,2 Mbps) κάθε μέρα.
  • Τάσεις που αφορούν τη διακίνηση δεδομένων πάνω από IP ανά περιοχή
  • Μέχρι το 2015 η περιοχή του Ασιατικού Ειρηνικού θα παρουσιάσει τη μεγαλύτερη διακίνηση δεδομένων πάνω από IP δίκτυα (24,1 exabytes τον μήνα), υποσκελίζοντας τη Βόρεια Αμερική (22,3 exabytes τον μήνα) που πέρυσι κατέλαβε την πρώτη θέση.
  • Οι περιοχές με την ταχύτερη αύξηση διακίνησης δεδομένων πάνω από IP δίκτυα για την περίοδο που αφορά την πρόβλεψη (2010 – 2015) είναι η Μέση Ανατολή και η Αφρική (μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης 52%, αύξηση 8 φορές), υποσκελίζοντας τη Λατινική Αμερική που βρισκόταν πέρυσι στην πρώτη θέση (μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης 48%, αύξηση 7 φορές).

Κύριος Μοχλός Ανάπτυξης: Video για προσωπική χρήση

  • Η παγκόσμια online κοινότητα video θα αυξηθεί κατά περίπου 500 εκατομμύρια χρήστες μέχρι το 2015, επιπλέον από περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες το 2010.
  • Αύξηση συσκευών σε παγκόσμιο επίπεδο
  • Το 2010 οι υπολογιστές ευθύνονται για το 97% της διακίνησης δεδομένων μέσω Internet. Το ποσοστό αυτό θα μειωθεί στο 87% μέχρι το 2015, γεγονός που δείχνει τον αντίκτυπο που έχουν συσκευές, όπως tablets, smartphones και τηλεοράσεις με δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο, στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αποκτούν πρόσβαση και χρησιμοποιούν το Internet.
  • Η δυνατότητα πρόσβασης στο Internet από τηλεοράσεις με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο εξακολουθεί να αυξάνεται, και μέχρι το 2015 το 10% της παγκόσμιας διακίνησης δεδομένων μέσω Internet από χρήστες και το 18% της διακίνησης δεδομένων Internet video θα γίνεται μέσω τηλεόρασης.
  • 3DTV και HD (Προγημένο Video)
  • Σε παγκόσμιο επίπεδο η διακίνηση δεδομένων προηγμένου video, συμπεριλαμβανομένης της τρισδιάστατης τηλεόρασης (3-D) καθώς και της τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας (HDTV), αναμένεται να αυξηθεί 14 φορές από το 2010 μέχρι το 2015.

Ασύρματη Ευρυζωνικότητα

  • Η διακίνηση δεδομένων μέσω ασύρματου Internet σε παγκόσμιο επίπεδο θα αυξηθεί 26 φορές από το 2010 μέχρι το 2015, φτάνοντας τα 6,3 exabytes τον μήνα (ή 75 exabytes ετησίως).
  • Διανομή Αρχείων σε παγκόσμιο επίπεδο
  • Μέχρι το 2015 η παγκόσμια διακίνηση P2P θα αντιστοιχεί στο 16% της συνολικής διακίνησης δεδομένων από καταναλωτές μέσω Internet, μείωση από 40% το 2010.
  • Διακίνηση δεδομένων επιχειρήσεων πάνω από IP σε παγκόσμιο επίπεδο
  • Η βιντεοδιάσκεψη σε επίπεδο επιχείρησης αναμένεται να εξαπλασιαστεί για την περίοδο που αφορά την πρόβλεψη, αύξηση μεγαλύτερη από δύο φορές σε σύγκριση με τη συνολική διακίνηση δεδομένων επιχειρήσεων πάνω από IP με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 41% για την περίοδο από το 2010 μέχρι το 2015.

Ίσως σας αρέσουν επίσης…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>